![Рецепти малинового варення](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/60e/e8c/0b8/60ee8c0b8d4f4.jpg.webp)
Малину на зиму можна заготовити у різні способи: заморозити і помістити в морозильну камеру, зварити варення, джем або компот. Але краще, коли вона не потрапляє під вплив температур, а просто перетирається з цукром. Малинове варення без варки слід зберігати в холодильнику або заморозити, щоби пізніше використовувати за необхідності. Сире малинове варення можна намазувати на хліб, використовувати як начинку для млинців або додавати в чай. А в календарі лайфхаків для літа знайдете кращі ідеї, як яскраво його провести.
Малина на зиму без варки
![Малина на зиму Малина на зиму](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5d6/521/894/5d65218940fba.jpg.webp)
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Складові:
- Малина – 1 кг
- Цукор – 1 кг
Спосіб приготування:
- Зібрану в сонячний день малину перебрати. Висипати ягоди в чистий посуд.
- Засипати цукром і добре розім'яти за допомогою дерев'яної ложки або картопляного преса.
- Розкласти в сухі стерилізовані банки і закрити капроновими кришками.
Як зберігати сире малинове варення
Зберігати малину без варіння в холодильнику. Можна розкласти сире малинове варення по контейнерах і прибрати в морозильну камеру, а потім дати відтанути за кімнатної температури.
Якщо любите огірки, замаринуйте їх експрес-методом і приготуйте салат. Подробиці рецепта – у відео.