Головна Сьогодні

Як зробити домашній лимонад: три рецепти свіжистого напою

Найкращі рецепти лимонаду з фото

Натуральний домашній лимонад – це смачний і свіжистий напій, який буде справжнім порятунком у спекотний день. Приготувати його дуже легко.

Для аромату і смаку в домашній лимонад можна додати спеції, пряні трави, фрукти та ягоди. Якщо лимонад не питимуть діти, влийте трохи апельсинового або лимонного лікеру.

Простий лимонад з м'ятою

Лимонад з м'ятою
Лимонад з м'ятою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 л кип'яченої води
  • 1 лимон
  • 2-3 гілочки м'яти
  • 3-4 ст. л. цукру
  • Лід – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Промийте свіжу м'яту. Нарвіть руками, дрібні листочки залиште.
  2. Лимон наріжте тонкими кружечками.
  3. Складіть кружечки лимона і м'яту в банку або графин. Додайте цукор.
  4. Залийте гарячою кип'яченою водою і дайте настоятися 30-40 хвилин.
  5. Додайте шматочки льоду і подавайте.

Дивіться відео з незвичними рецептами лимонаду:

Лимонад із запечених лимонів

Домашній лимонад з ваніллю
Домашній лимонад з ваніллю
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 лимонів
  • 2 склянки цукру
  • 1/2 склянки лимонного соку
  • Ваніль – за смаком
  • 6 склянок води
  • Листя свіжої м'яти – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Лимони наріжте кружальцями і розкладіть на деко, посипте цукром і ваніллю, збризніть водою.
  2. Помістіть їх у духовку, розігріту до температури 170 °С. Запікайте 30 хвилин, поки цукор не карамелізується.
  3. Запечені лимони подрібніть у блендері (можна цього і не робити), складіть у банку і залийте холодною кип'яченою водою з лимонним соком.
  4. Дайте лимонаду настоятися 3-4 години. Подавайте з льодом і листочками м'яти.

Лимонад з апельсинами

Апельсиновий лимонад
Апельсиновий лимонад
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 1 3/4 склянки цукру
  • 2 1/2 склянки води
  • 2 столові ложки тертої цедри лимона
  • 2 столові ложки тертої апельсинової цедри
  • 1 + 1/2 склянки лимонного соку (близько 10 лимонів)
  • 1 1/2 склянки апельсинового соку (близько 5 апельсинів)
  • 6 склянок холодної бутильованої води

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі змішайте цукор і 2 1/2 склянки води. Нагрівайте і розмішуйте на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Трохи остудіть.
  2. Додайте цитрусову цедру і соки. Дайте постояти під кришкою 1 годину. Процідіть сироп, накрийте і поставте в холодильник, щоб він охолов.
  3. Перед подачею заповніть склянки або глечик однаковою кількістю фруктового сиропу і води. Додайте лід і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикового лимонаду.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти