Як часто після ситного обіду або вечері у вас залишається їжа? Достатньо часто. І вже тим паче, коли не вдалося розрахувати продукти і приготованого забагато. Джеймі Олівер пропонує рецепт прекрасного салату з пасти, шинки і грибів.
Що знадобиться
- 300 г грибів
- 300 г шинки або вареної курки
- 500 г короткої пасти
- 3 ст. л грецького йогурту
- 200 г шпинату
- твердий сир
- 1 лимон
- 2 зуб. часнику
- кілька гілочок свіжого чебрецю
- оливкова олія
Як приготувати
- Очистіть і дрібно наріжте часник, відірвіть листя чебрецю, очистіть і поріжте гриби. Подрібніть залишилася шинку чи куряче м'ясо.
- Зваріть макарони.
- Нагрійте трохи олії в сковороді, додайте часник і смажте 1 хвилину до золотистого кольору. Додайте чебрець, гриби, морську сіль і чорний перець і смажте 5-8 хвилин.
- Додайте шинку чи курку і продовжуйте готувати 5 хвилин.
- Потім додайте йогурт і зніміть з вогню.
- Злийте воду з макаронів. Дайте макаронам трохи охолонути.
- Змішайте макарони з невеликою кількістю олії, потім додайте соус.
- Вмішайте шпинат, додайте тертий сир, вичавіть сік лимона.
- Перед подачею приправте за смаком.
А тут дізнаєтеся, як за рецептом Джеймі Олівера приготувати яйця пашот з лососем.