Різдво 2020 православні християни відзначатимуть 7 січня. Крім м'ясних страв, на свято прийнято готувати солодку домашню випічку .
Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:
Ми пропонуємо спекти різдвяний штрудель з витяжного тіста з яблуками, горіхами, сухофруктами і кокосовою стружкою. Він готується досить просто, але обов'язково прикрасить святковий стіл.
Різдвяний штрудель з яблуками, горіхами і сухофруктами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 260 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тесту:
- 1 яйце
- 30 мл олії
- 40 мл води
- 165 г борошна
- Дрібка солі
Для начинки:
- 3 середніх яблука
- 100 г суміші в'яленої вишні і в'яленої журавлини
- 50 г кураги
- 50 г чорносливу
- 100 г волоських горіхів
- 70 г вершкового масла
- 40 г цукру
- 3 ст.л. кокосової стружки
- 2 ст.л. коньяку
Для змазування і прикраси:
- 30 г цукрової пудри
- 2 ст.л. вершкового масла
- В'ялена журавлина і цедра лимона
Спосіб приготування:
- Для тіста розбити в стакан яйце, злегка збити його виделкою. Додати олію і воду, перемішати.
- У миску всипати борошно, посолити, зробити невелике заглиблення і влити рідину. Замісити м'яке тісто, що не липне до рук. Залишити його під мискою відпочити, поки готується начинка.
- Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками.
- Сухофрукти залити гарячою водою на хвилину, помити, обсушити паперовим рушником. Чорнослив і курагу нарізати великим кубиком.
- У сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, коньяк, покласти яблука і сухофрукти, перемішати. Тушкувати, помішуючи, на невеликому вогні до м'якості яблук і випаровування рідини. Остудити.
- Горіхи нарізати доволі великими шматочками.
- На робочу поверхню постелити рушник, присипати його борошном. Тонко розкачати на ньому тісто у вигляді прямокутника. Зверху рівномірно розподілити начинку, залишивши верхній край трохи вільним. Посипати кокосовою стружкою і горіхами.
- За допомогою рушника скрутити рулет, загнувши боки. Вільний край змастити розтопленим вершковим маслом і закріпити.
- Деко змастити вершковим маслом. Покласти на нього рулет швом вниз. Змастити вершковим маслом зверху.
- Випікати штрудель при 180 ºС 40 хвилин. Ще гарячим штрудель змастити розтопленим вершковим маслом і щедро присипати цукровою пудрою.
Як подавати різдвяний штрудель
Прикрасити в'яленої журавлиною і цедрою лимона. Можна нарізати і подавати відразу ж, поки штрудель теплий.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати 12 пісних страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом різдвяного Львівського сирника .