
На Різдво традиційно печуть багато солодкої випічки. У цьому святковому рулеті ніжне сметанне тісто ідеально поєднується з ароматною яблучно-горіховою начинкою. Десерт можна подавати як у теплому, так і холодному вигляді.
Дивіться відео, як спекти кекси з родзинками і горіхами:

Рулет з яблучно-горіховою начинкою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 277 кал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 100 м'якого вершкового масла
- 2 столові ложки цукру
- 1/2 кавової ложки соди
- Сметана
Для начинки:
- Яблука
- Грецькі горіхи
- Цукор
- Кориця
Спосіб приготування:
- Змішати борошно, масло, соду, цукор і щіпку солі. Додати стільки сметани, щоб вийшло м'яке тісто.
- Розділити його на дві-три частини, розкачати на присипаній борошном поверхні. Зверху викласти подрібнені горіхи і терті яблука (по 2 столові ложки), цукор і корицю. Згорнути в рулет. Повторити з рештою тісту.
- Готові рулети викласти на застелений пергаментним папером деко. Змастити сметаною і випікати до золотистого кольору.
- Остудити, посипати цукровою пудрою і розрізати на шматки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різдвяний штоллен за рецептом Юлії Висоцької.