Класичні сирники з сиру можна урізноманітнити, якщо додати в тісто мак. Так смак страви стане набагато цікавіше. А щоб зробити сирники ароматнішими, додайте чайну ложку тертої лимонної або апельсинової цедри.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:
Сирники з маком
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 183 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Сир – 300 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – за смаком
- Мак – 1,5 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Сир розім'яти виделкою разом з цукром, додати всі інші інгредієнти.
- На присипаної борошном поверхні сформувати "ковбаску".
- Розрізати її на шість частин, надати форму майбутнім сирників, обваляти їх у борошні і обсмажити на олії.
Як подавати сирники
Сирники подавайте теплими, доповнивши сметаною, варенням, медом, згущеним молоком, нарізаними фруктами або ягодами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній Львівський сирник . "Сьогодні" також ділилися рецептом бананових сирників .