I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на Різдво: ТОП-5 рецептів святкової випічки

Готуємо пироги, рулети і кекси
Різдвяна випічка
Різдвяна випічка

Солодка випічка – один з головних пунктів святкового меню на Різдво. Ми поділимося найкращими рецептами домашніх десертів на будь-який смак. Всі вони готуються досить просто, але виходять чарівно смачними.

Дивіться відео, як приготувати різдвяний коктейль егг-ног:

Реклама

Читайте також:

Рулет з яблучно-горіховою начинкою

17_ls.1544537835
Рулет з яблуками і горіхами
Фото: freepik.com

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 100 м'якого масла
  • 2 столові ложки цукру
  • 1/2 кавової ложки соди
  • Сметана

Для начинки:

  • Яблука
  • Грецькі горіхи
  • Цукор
  • Кориця

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Змішати борошно, масло, соду, цукор і щіпку солі. Додати стільки сметани, щоб вийшло м'яке тісто.
  2. Розділити його на дві-три частини, розкачати на присипаній борошном поверхні. Зверху викласти подрібнені горіхи і терті яблука (по 2 столові ложки), цукор і корицю. Згорнути в рулет. Повторити з рештою тіста.
  3. Готові рулети викласти на застелене пергаментним папером деко. Змастити сметаною і випікати до золотистого кольору.
  4. Остудити, посипати цукровою пудрою і розрізати на шматки.

Лимонні квадратики від Марти Стюарт

59_ls.1538042737
Квадратики з лимонною начинкою
Фото: freepik.com

Сас приготування:

  • 1 година

Для тіста:

  • 1 3/4 чашки борошна
  • 12 столових ложок (170 г) замороженого масла
  • 3/4 чашки цукрової пудри, плюс для посипання
  • 3/4 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 4 великих яйця, злегка збитих виделкою
  • 1/4 склянки незбираного молока
  • 3 столові ложки борошна
  • 1 1/3 чашки цукру
  • 3/4 склянки свіжого лимонного соку (близько 4 лимонів)
  • 1/4 чайної ложки солі

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Застелити форму 23 х 33 см пергаментним папером.
  2. Приготувати тісто. Натерти заморожене вершкове масло на крупній тертці. В окремій великій мисці змішати борошно, цукрову пудру і сіль. Додати масло і перемішати дерев'яною ложкою.
  3. Перекласти суміш у форму для випічки; рівномірно утрамбувати руками. Поставити до морозильної камери на 15 хвилин. Випікати до злегка золотистого кольору, від 16 до 18 хвилин.
  4. У великій мірній чашці збити яйця, цукор, борошно і сіль до однорідності. Додати лимонний сік і молоко.
  5. Акуратно вилити начинку на тісто. Зменшити нагрів до 160 °С і готувати близько 18 хвилин, поки начинка не схопиться. Вийняти лимонні квадратики з духовки і остудити на решітці.
  6. Посипати готовий десерт просіяною цукровою пудрою і розрізати на порційні квадрати.

Горіховий пиріг з абрикосовим джемом

1546508043.9151

Квадратики з абрикосовим джемом

Фото: Gastronomy Blog

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 10 г розпушувача
  • 1 ст.л. молока

Для начинки:

  • Абрикосовий джем
  • 100 г мелених волоських горіхів
  • 100 г цукру
  • 4 яєчних білки
  • Цукрова пудра і горіхи для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло, жовтки і цукор збити до отримання пишної маси.
  2. Порціями всипати просіяне з розпушувачем борошно. Влити молоко і замісити однорідне тісто.
  3. Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні в прямокутний пласт. Перекласти на деко, застелене пергаментним папером, і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 15-20 хвилин.
  4. Дати основі охолонути і щедро змастити її абрикосовим джемом.
  5. Яєчні білки збити разом з цукром, порціями підмішати мелені горіхи. Викласти отриману суміш на джем і пекти ще 15-20 хвилин.
  6. Готовий пиріг остудити, прикрасити цукровою пудрою і половинками волоських горіхів. Розрізати на порційні шматки і подавати.

Лимонно-маковий пиріг від Джеймі Олівера

65_ls.1542899518

Пиріг з лимонами і маком

Фото: italyonmymind.com.au

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 115 г несолоного масла, розм'якшеного
  • 115 г цукру
  • 4 великих яйця вільного вигулу
  • 180 г меленого мигдалю
  • 30 г насіння маку
  • 2 лимони, цедра і сік
  • 125 г самовисхідного борошна, просіяного

Для лимонного сиропу:

  • 100 г цукру
  • 90 г лимонного соку

Для глазурі:

  • 225 г цукрової пудри
  • 1 лимон, цедра і сік

Спосіб приготування:

  1. Збийте міксером вершкове масло з цукром. По одному додайте яйця, кожен раз ретельно збиваючи.
  2. Додайте борошно до яєчно-масляної суміші. Якщо у вас немає самовисхідного борошна, додайте чайну ложку розпушувача.
  3. Додайте мелений мигдаль, мак, цедру і сік лимона.
  4. Змастіть форму маслом, застеліть папером для випічки. Викладіть тісто в підготовлену форму.
  5. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка.
  6. Щоб перевірити готовність, застроміть в пиріг зубочистку, потримайте 5 секунд і витягніть: якщо вона чиста, пиріг готовий, якщо злегка липка – залиште його в духовці ще ненадовго. Якщо скоринка вже досить золотиста, накрийте пиріг фольгою, щоб він не згорів.
  7. Приготуйте лимонний сироп. Поставте на вогонь каструльку з цукром і лимонним соком. Нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Приблизно через 4 хвилини сироп буде готовий, полийте їм готовий десерт.
  8. Приготуйте глазур: змішайте в мисці цукрову пудру, сік і цедру лимона, ретельно перемішайте. Вилийте всю глазур в центр пирога, і вона сама красиво розтечеться.

Рогалики з джемом

81_ls.1542980679

Рогалики з начинкою

Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 110 г цукру
  • 55 г м'якого вершкового масла
  • 110 г сметани
  • 8 г соди (0,5 ст. л. без гірки)
  • 35 г рослинної олії
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 200 г джему або конфітюру

Спосіб приготування:

  1. Просіваємо в глибоку миску борошно. Додаємо цукор, рослинну олію, сіль, яйце і повністю розм'якшене вершкове масло.
  2. Соду додаємо до сметани, добре перемішуємо, даємо постояти одну-дві хвилини і додаємо в тісто.
  3. Починаємо замішувати тісто в мисці, руками. Коли всі інгредієнти з'єднаються, викладаємо на стіл (борошном не присипати) і продовжуємо місити до однорідного стану. Тісто туге, тому знадобляться сили.
  4. Ділимо тісто на дві частини (кожна буде порцією на деко). Поки працюємо з однією частиною, інша спокійно лежить в сторонці. Розминаємо руками до коржа і продовжуємо розкатувати за допомогою качалки до тонкого млинця (завтовшки в 3 мм).
  5. Змащуємо отримане коло начинкою, ретельно її розподіляючи і не зловживаючи кількістю біля країв, інакше в духовці почне витікати і підгорати.
  6. За допомогою ножа ділимо коло на 20 маленьких трикутників і кожен скручуємо в акуратний рогалик. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Змащувати нічим не потрібно! Розміщуємо рогалики на деку хвостиком вниз, щоб не розкручувалася, і зберігаємо між ними місце.
  7. Відправляємо до духовки, розігрітої до 180-190 °С. Випікаємо 20-25 хвилин. Стежимо, щоб рогалики підрум'янились, але не підгоріли.
  8. Поки випікається перша партія, займаємося другою частиною тіста. Можна використовувати іншу начинку для різноманітності.
  9. На той час, коли розберетеся з другою порцією теіста, перша вже буде готова. Одне деко дістаємо з духовці, інше до духовки відправляємо.
  10. Даємо рогалики відпочити на деку кілька хвилин, присипаємо цукровою пудрою і викладаємо на якесь блюдо чи тарілку. Їсти можна як відразу, так і в охолодженому вигляді.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати 12 пісних страв. "Сьогодні" також ділилися рецептом різдвяного Львівського сирника.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти