Головна Сьогодні

Рецепти на Песах: огляд традиційних єврейських страв з фото

Що їдять юдеї в одне з найважливіших свят своєї культури

Песах для юдеїв у 2021 році почнеться ввечері 27 березня і триватиме до 4 квітня. Центральною подією свята є святковий вечір седер-песах, під час якого читається Хаггада, згадується Вихід з Єгипту, а також проводиться ритуальна трапеза. Які популярні страви можна приготувати на Песах, читайте нижче.

У календарі березневих свят знайдете ідеї для найоригінальніших подарунків.

Рецепти на Песах: баранина

Баранина на єврейську Пасху
Баранина на єврейську Пасху
Фото: Pixabay

Символічне жертовне ягня – обов'язкове частування на святковому столі. М'ясо подають з мацою і марором – сумішшю гірких трав.

Щоб приготувати баранину на Песах, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 кг баранячої лопатки,
  • 2 цибулини,
  • 1 головка часнику,
  • 200 г сухофруктів (фініки, чорнослив, курага),
  • кінза за смаком,
  • шматочок імбиру,
  • 1 ст. ложка соняшникової олії,
  • мелені спеції за смаком (кумін, кориця, мускатний горіх, каєнський перець),
  • сіль за смаком.

Як приготувати баранину на Песах – покроковий рецепт:

  1. Покришіть цибулю і обсмажте в сотейнику на соняшниковій олії до золотистого кольору. Додайте спеції і перемішайте.
  2. Дрібно поріжте часник і імбир і також відправте до цибулі все в каструлю. Перемішайте і потоміть на вогні 3-5 хвилин.
  3. Баранину поріжте великими шматками, посоліть, поперчіть і викладіть в сотейник. На великому вогні обсмажте з усіх боків м'ясо до появи золотистої скоринки.
  4. Потім влийте трохи води, щоб вона злегка покрила цибулю, щільно накрийте кришкою і залиште на повільному вогні на 1,5 години, періодично перевертаючи м'ясо.
  5. Коли баранина стане м'якою, помістіть в сотейник сухофрукти, додайте трохи води і залиште ще на 30 хвилин.
  6. Подавайте м'ясо і тушковані сухофрукти, посипавши дрібно нарізаною кінзою.

Рецепти на Песах: оладки з маци

Оладки з маци
Оладки з маци
Фото: Depositphotos

Ще одна обов'язкова ритуальна страва на Песах – це маца. Її подають на стіл не тільки в чистому вигляді, а й готують оригінальні страви на її основі.

Щоб приготувати млинці з маци, вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 шматки маци,
  • 1 яйце,
  • півсклянки молока,
  • 1 пучок зелені,
  • 1 ст. ложка олії,
  • мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Як приготувати млинці з маци на Песах – покроковий рецепт:

  1. Розламайте мацу і замочіть її в теплому молоці, щоб вона все ввібрала.
  2. Злегка збийте яйце і додайте його в мацу.
  3. Посоліть, поперчіть, додайте зелень і перемішайте.
  4. Отриману масу викладайте в розігріту сковороду і обсмажуйте в олії, як оладки, по 2-3 хвилини з обох боків.

Рецепти на Песах: харосет

Харосет на Песах
Харосет на Песах
Фото: Depositphotos

Побалуйте себе смачним десертом на Песах, приготувавши вітамінний і корисний паштет – харосет.

Щоб приготувати на Песах харосет, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 велике яблуко,
  • 100 г волоських горіхів,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • 0,5 ч. ложки меленої кориці
  • 2 ст. ложки солодкого вина

Як приготувати харосет на Песах – покроковий рецепт:

  1. Запечіть яблуко в духовці до м'якості.
  2. Горіхи підсушіть і подрібніть.
  3. З'єднайте всі інгредієнти і добре перемішайте до однорідності.

Тут знайдете список продуктів, які можна їсти на ніч і тих, що точно нашкодять.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти