Якщо ви любите картоплю і хочеться чогось новенького, приготуйте цю смачну запіканку. Завдяки додаванню вершків і сиру вона виходить неймовірно ніжною, а розмарин надає їй чудовий аромат.
Щоб тонко нарізати картоплю для запіканки, використовуйте дуже гострий ніж або спеціальну овочерізку.
Картопляна запіканка в духовці
Час приготування:
- 1 година 40 хвилин
Калорійність:
- 215 ккал на 100 г
Складові:
- 4 столові ложки вершкового масла плюс для змащування форми
- 5-6 середніх картоплин
- 1 чайна ложка солі або за смаком
- Мелений чорний перець
- 4 зубчики часнику, дрібно нарізаного
- 1 середня цибулина, нарізана дрібними кубиками
- 225 г сиру кімнатної температури
- 1 чашка вершків
- 2 столові ложки рубленого свіжого розмарину
- 3 стебла зеленої цибулі, тонко нарізані
- 1 чашка тертого пармезану
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть маслом форму 20х30 см.
- Дуже тонко поріжте картолю. Покладіть її в форму для випічки і посипте 1/2 чайної ложки солі і невеликою кількістю перцю.
- У великій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте часник і цибулю і смажте до прозорості, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додайте вершковий сир і готуйте до однорідності, приблизно 3 хвилини. Додайте 1/2 чайної ложки солі і трохи перцю. Спробуйте і додайте спеції на свій смак.
- Додайте розмарин і зелену цибулю, перемішайте. Нарешті, вмішати 1/2 чашки тертого пармезану.
- Вилийте вершкову суміш поверх картоплі. Посипте залишками пармезану і запікайте до золотисто-коричневого кольору і бульбашок, не менше години.
- Дайте постояти 10 хвилин перед подачею на стіл.
Як подавати запіканку
Краще доповнення до картопляної запіканки – салат зі свіжих овочів.
Дивіться відео, як вибрати смачну картоплю:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити макаронну запіканку з фаршем . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати англійський картопляний пиріг з рибою .