Апетитна запіканка з макаронів з м'ясом і соусом бешамель – проста і смачна страва, приготування якої займає мінімум часу.
Фарш можна вибрати будь-який: свинячий, яловичий, курячий або змішаний. А консервовані у власному соку помідори можна замінити свіжими.
Запіканка з макаронів в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 184 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг фаршу
- 400 г середніх макаронних виробів
- 400 г помідорів у власному соку
- 300 г твердого сиру
- 1 цибулина
- Рослинна олія
- Сіль, перець
Для соусу:
- 1 л молока
- 100 г вершкового масла
- 100 г борошна
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії.
- Додати фарш, злегка обсмажити, розбиваючи грудочки лопаткою.
- З помідорів зняти шкірку, розім'яти разом з соком, додати до фаршу. Посолити, поперчити і тушкувати протягом 15-20 хвилин.
- Приготувати соус бешамель. Масло розтопити, додати борошно і перемішати. Злегка обсмажити.
- Тонкою цівкою влити молоко. Перемішати, довести до кипіння і трохи посолити. Нагрівати до тих пір, поки соус не стане по консистенції нагадувати рідку сметану.
- Макарони відварити до готовності, воду злити. Викласти в форму і розрівняти.
- Викласти зверху половину соусу і фарш, розрівняти.
- На фарш викласти соус, що залишився. Посипати тертим сиром.
- Запікати при температурі 180 °С до золотистої скоринки (близько 20-25 хвилин).
Як подавати запіканку
Подавайте макаронну запіканку гарячою. Її можна доповнити салатом зі свіжих овочів або просто зеленню.
Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з макаронів і овочів . "Сьогодні" також писали, як зробити овочеву запіканку з гарбузом .