Англійські картопляні пироги дуже схожі на наші запіканки. Відомий кухар Гордон Рамзі робить це блюдо з додаванням копченої риби і креветок. Виходить дуже смачно, ситно і ніжно – те, що потрібно для зимової вечері.
Дивіться відео, чому Гордон Рамзі втрачає підписників:
Картопляний пиріг з рибою
Час приготування:
- 1 година 35 хвилин
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Цибулина – 1 шт.
- Вершки 33% – 250 мл
- Молоко – 250 мл
- Філе щільної білої риби – 400 г
- Копчена пікша або інша риба – 400 г
- Вершкове масло – 30 г
- Гвоздика – 3-4 шт.
- Порей – 2 стебла
- Борошно – 30 г
- Креветки – 300 г
- Морська сіль, чорний перець, петрушка, лавровий лист
Для верхнього шару:
- Картопля – 750 г
- Вершкове масло, нарізане кубиками – 75 г
- Гаряче молоко – 50 мл
- Жовтки – 2 шт.
- Натертий сир чеддер – 75-100 г
Спосіб приготування:
- Гвоздику увіткнути в цибулину, покласти її в каструлю, додати лавровий лист і залити молоком і вершками. Довести до слабкого кипіння.
- Обидва види риби опустити в молоко і варити 3-4 хвилини, не важливо, якщо вона залишиться трохи сирою.
- У каструлі розтопити вершкове масло, всипати цибулю-порей і тушкувати близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою. Додати борошно і помішувати ще пару хвилин.
- Потроху влити молоко і тушкувати на слабкому вогні ще хвилин 10, періодично помішуючи, поки консистенція не буде нагадувати соус. Приправити сіллю, перцем, посипати петрушкою.
- Картоплю нарізати кубиками, залити підсоленою водою і поставив не вогонь. Після кипіння зменшити вогонь до середнього і варити ще хвилин 10-15 до м'якості картоплі. Злити воду і зробити пюре з картоплі. Додати вершкове масло, молоко і дати трохи охолонути. Після цього додати жовтки.
- Розділити рибу на невеликі шматочки, змішати з креветками і цибульним соусом.
- Перекласти у жароміцну форму і зверху рівним шаром викласти пюре. Щедро посипати тертим сиром.
- Випікати в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці 25-30 хвилин, поки верх пирога не стане темно-золотистим.
Як подавати картопляний пиріг
Подавати картопляний пиріг гарячим разом із зеленим горошком або стручковою квасолею.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом капустяної запіканки з фаршем . "Сьогодні" також писали, як зробити гратен з беконом .