Буряк, оселедець і авокадо – дуже корисні продукти. Буряк знижує артеріальний тиск завдяки магнію. Оселедець – відмінне джерело Омега-3 жирних кислот, які необхідні для серця і нервової системи. Авокадо багате на вітаміни групи В, С, А, Е, К, в ньому містяться кальцій, калій, фосфор, залізо, натрій, йод, мідь і магній.

Ми радимо зробити апетитний салат-закуску з цих інгредієнтів. Заправляється він сумішшю йогурту, сметани, зелені і лимонного соку.

Закуска з оселедця, авокадо і буряка

Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 142 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для закуски:
- 1/2 авокадо
- 1 філе слабосоленого оселедця
- 1 буряк
- 1/2 лайма
Для заправки:
- 2 ст.л. йогурту натурального
- 1 ст.л. сметани
- 1 пучок кропу
- 1 щіпка тертої цедри лимона
- 1 щіпка цукру
- Сіль, мелений чорний перець
- 1 ч.л. білого винного оцту
Спосіб приготування:
- Буряк відварити, остудити і почистити.
- Нарізати буряк, оселедець і авокадо кубиками приблизно однакового розміру.
- Авокадо скропити соком лайма.
- Красиво викласти всі інгредієнти в прозорі стаканікі, полити заправкою і подавати.
Як зробити заправку
Йогурт перемішати зі сметаною до однорідності. Додати лимонну цедру, сіль, мелений чорний перець, цукор і оцет. В кінці додайте рубаний кріп.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бурякові млинці з цільнозерновий борошна. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з буряка з куркою та горіхами .