Шукаєте рецепт простої, але смачної і ситної вечері? Тоді приготуйте макарони з броколі, сиром і беконом. Для цієї страви найкраще підійде паста середнього розміру: фарфалле, фузіллі або пенне.
Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:
Макарони з беконом, сиром і броколі
Час приготування:
- 35 хвилин
Калорійність:
- 605 ккал на порцію
Інгредієнти:
- 400 г макаронів
- 400 г броколі
- 100 г бекону
- 50 г пармезану
- 2 зубчики часнику
- 1/2 стручка перцю чилі
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Броколі розрізати на невеликі суцвіття і відварити в підсоленій киплячій воді протягом чотирьох-п'яти хвилин.
- Бекон нарізати смужками. Часник почистити. Перець чилі звільнити від насіння і нарізати кружальцями.
- У глибокій і важкій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити бекон до золотистого кольору, додавши до нього цілий часник. Потім часник прибрати.
- Додати в сковороду броколі і нарізаний чилі, посолити, поперчити і ще трохи прогріти.
- Пармезан натерти на дрібній тертці.
- У великій кількості підсоленого окропу відварити макарони, потім воду злити.
- Викласти макарони в сковороду і перемішати з броколі.
- Посипати пармезаном, за бажанням прикрасити листочками базиліку.
Корисна порада
Замість бекону можна використовувати сало з м'ясними прошарками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати макарони з курячою печінкою. "Сьогодні" також ділилися рецептом макаронної запіканки з овочами і сиром .