Яскравий салат з консервованим тунцем, помідорами, кукурудзою і оливками буде справжньою родзинкою вашого столу. Він заправляється сумішшю оливкової олії, зернової гірчиці і лимонного соку.
Щоб зробити страву гострішою, ви можете додати половинку тонко нарізаної червоної цибулі.
Простий салат з тунцем, кукурудзою і помідорами
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 104 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г консервованого тунця
- 150 г латуку або пекінської капусти
- 140 г консервованої кукурудзи
- цибуля зелена
- 10-12 оливок
- 1 помідор
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. французької гірчиці
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль
Спосіб приготування:
- Овочі та зелень помити і обсушити.
- Кукурудзу відкинути на сито і добре струсити рідину. Викласти в салатник.
- Туди ж відправити листя салату або дрібно нашатковану пекінську капусту, нарізаний помідор, шматочки тунця з консервної банки, оливки і нарізану зелену цибулю.
- Викласти зернову гірчицю, заправити оливковою олією. Скропити лимонним соком і посолити.
Як подавати салат
Дати салату настоятися 10 хвилин, а потім подавати разом зі свіжим багетом.
Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом французького салату з тунцем, а також писали, як зробити швидкий салат з тунцем і горошком.