Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Баскський чизкейк: у чому його особливість і секрет приготування

Ті, хто спробував його, точно не забудуть

Це коли з невеликим зусиллям натискати виделкою, щоби впоратися з твердістю скоринки. Потім виделка врізається в начинку, оголюючи її ніжну кремову текстуру. У роті це перетворюється на вибух сирно-вершкового смаку. Не солодкого. Повірте, це неймовірно. Забути про те, що ви спробували баскський чизкейк або обпалений, як його називають через техніку приготування, неможливо. Дізнаємося, в чому особливість десерту і запишемо його рецепт.

Наймолодший з усіх відомих чизкейків

Фото: instagram.com/takefumi.hamada/

Вік, мабуть, одного з найвідоміших чизкейків – чизкейку "Нью-Йорк" – 90 років. Баскський чизкейк набагато молодший. Його автор, іспанський шеф-кухар Сантьяго Рівера, винайшов його 30 років тому. Коли це диво сталося, й обпалений чизкейк завоював мало не всі бари та кафе Країни Басків, Сантьяго не став ухилятися, як це часто буває, і охоче розкрив секрет приготування свого сирно-кремового дітища.

Читайте також:

Мета Сантьяго – мінімум інгредієнтів максимум задоволення

За основу свого десерту Сантьяго взяв відомий в Іспанії десерт "запечене молоко", це щось на кшталт пана коти. Тобто він прагнув перетворити щільну текстуру чизкейка "Нью-Йорк", зробити її ніжнішою. Кажуть, що результат не змусив на себе чекати. А от непогано заробити на баскському чизкейку кав'ярні La Viña, де працював Сантьяго Рівера, вдалося ще швидше.

Читайте також:

Усе геніальне просте, або Обпалена ніжність

Фото: instagram.com/dcberan/

І в цій фразі абсолютно немає заїждженості. Адже щоб отримати неймовірний десерт, не треба володіти особливими навичками та якимись неймовірними продуктами. Це лише 5 інгредієнтів і максимум 30-40 хвилин вашого часу. Але є деталі, які можуть налякати. Перша, що випікати цей десерт треба за температури 250 градусів. Друга, це начинка після випікання. Складається таке відчуття, що чізкейк от-от лусне і все, що всередині, розіллється по формі. Звісно, це все просто врегулювати – дати вашому десерту трохи охолонути, зміцнитися, так би мовити.

Читайте також:

В тренді

Баскський чизкейк: рецепт і секрети приготування

Фото: instagram.com/_mi_view/

Ігредієнти

  • 680 г – крем-сир
  • 430 г – вершки 30%
  • 5 шт. – великі яйця
  • 160 г – цукор
  • 30 г – борошно
  • 1 ст. л – ванільний екстракт (рідкий)

Спосіб приготування

  1. Розігріти піч до максимальної температури (якщо вона у вас на 250 градусів, додайте конвекцію).
  2. Дно рознімної форми викласти пекарським папером так, щоб лист був вище країв форми на 3-4 см.
  3. У чаші міксера на невеликій швидкості змішати всі інгредієнти, збивати не треба.
  4. Перелити у форму і випікати 25 хвилин.
  5. За бажанням прикрасити свіжими ягодами.

Секрети приготування баскського чизкейку

  • нарізати його потрібно гострим ножем, змочивши його в окропі
  • чизкейк (скоринка) має майже згоріти. Не можна перевіряти його готовність зубочисткою
  • після випікання його начинка рідка, тому чизкейк має добре охолонути

Тут зібрані 5 рецептів десертів, які були популярні за радянських часів.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти