I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Баскський чизкейк: у чому його особливість і секрет приготування

Ті, хто спробував його, точно не забудуть

Це коли з невеликим зусиллям натискати виделкою, щоби впоратися з твердістю скоринки. Потім виделка врізається в начинку, оголюючи її ніжну кремову текстуру. У роті це перетворюється на вибух сирно-вершкового смаку. Не солодкого. Повірте, це неймовірно. Забути про те, що ви спробували баскський чизкейк або обпалений, як його називають через техніку приготування, неможливо. Дізнаємося, в чому особливість десерту і запишемо його рецепт.

Наймолодший з усіх відомих чизкейків

Фото: instagram.com/takefumi.hamada/

Вік, мабуть, одного з найвідоміших чизкейків – чизкейку "Нью-Йорк" – 90 років. Баскський чизкейк набагато молодший. Його автор, іспанський шеф-кухар Сантьяго Рівера, винайшов його 30 років тому. Коли це диво сталося, й обпалений чизкейк завоював мало не всі бари та кафе Країни Басків, Сантьяго не став ухилятися, як це часто буває, і охоче розкрив секрет приготування свого сирно-кремового дітища.

Реклама

Читайте також:

Мета Сантьяго – мінімум інгредієнтів максимум задоволення

За основу свого десерту Сантьяго взяв відомий в Іспанії десерт "запечене молоко", це щось на кшталт пана коти. Тобто він прагнув перетворити щільну текстуру чизкейка "Нью-Йорк", зробити її ніжнішою. Кажуть, що результат не змусив на себе чекати. А от непогано заробити на баскському чизкейку кав'ярні La Viña, де працював Сантьяго Рівера, вдалося ще швидше.

Читайте також:

Реклама

Усе геніальне просте, або Обпалена ніжність

Фото: instagram.com/dcberan/

І в цій фразі абсолютно немає заїждженості. Адже щоб отримати неймовірний десерт, не треба володіти особливими навичками та якимись неймовірними продуктами. Це лише 5 інгредієнтів і максимум 30-40 хвилин вашого часу. Але є деталі, які можуть налякати. Перша, що випікати цей десерт треба за температури 250 градусів. Друга, це начинка після випікання. Складається таке відчуття, що чізкейк от-от лусне і все, що всередині, розіллється по формі. Звісно, це все просто врегулювати – дати вашому десерту трохи охолонути, зміцнитися, так би мовити.

Читайте також:

Баскський чизкейк: рецепт і секрети приготування

Фото: instagram.com/_mi_view/

Ігредієнти

Реклама
  • 680 г – крем-сир
  • 430 г – вершки 30%
  • 5 шт. – великі яйця
  • 160 г – цукор
  • 30 г – борошно
  • 1 ст. л – ванільний екстракт (рідкий)

Спосіб приготування

  1. Розігріти піч до максимальної температури (якщо вона у вас на 250 градусів, додайте конвекцію).
  2. Дно рознімної форми викласти пекарським папером так, щоб лист був вище країв форми на 3-4 см.
  3. У чаші міксера на невеликій швидкості змішати всі інгредієнти, збивати не треба.
  4. Перелити у форму і випікати 25 хвилин.
  5. За бажанням прикрасити свіжими ягодами.

Секрети приготування баскського чизкейку

  • нарізати його потрібно гострим ножем, змочивши його в окропі
  • чизкейк (скоринка) має майже згоріти. Не можна перевіряти його готовність зубочисткою
  • після випікання його начинка рідка, тому чизкейк має добре охолонути

Тут зібрані 5 рецептів десертів, які були популярні за радянських часів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти