Буряковий суп-пюре відмінно підійде для вегетаріанського і пісного меню. Його можна подавати до столу гарячим або холодним.
Суп-пюре з буряка
Інгредієнти:

- Запечений буряк – 400 г
- Картопля – 300 г
- Морква – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Овочевий бульйон – 1 л
- Сіль, перець – за смаком
- Паприка – 1 ч.л.
- Йогурт (сметана, збиті вершки) – 200 мл
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Зелень
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Крупно ріжемо цибулю і картоплю. Обсмажуємо в оливковій олії на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
- Моркву нарізаємо кружечками і додаємо до картоплі. Зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо обсмажувати до легкого золотистого кольору.
- Доводимо овочевий бульйон до кипіння і вливаємо до овочів. Солимо, перчимо, додаємо паприку і інші спеції за смаком.
- Варимо овочі до готовності (15-20 хвилин).
- Запечений буряк нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до овочів, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Дрібно рубаємо часник і додаємо до овочів. Пюрируємо суп блендером.
- При подачі додаємо до кожної тарілки йогурт (сметану, вершки) і дрібно посічену зелень. Можна додати фісташки або інші горішки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з руколи, авокадо і буряка. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: