Хочете дізнатися, як приготувати смачну солянку? Так називають м'ясний суп на міцному бульйоні з додаванням кислих і гострих інгредієнтів. Чим більше різноманітних м'ясних продуктів додають у солянку, тим вона смачніша.
Дивіться відео, як вибрати якісні сосиски для солянки:
"Солянку я варю жахливо неправильно. І виходить вона – неправильно смачна! Ніяких бульйонів. Все дуже швидко. І, звичайно ж, це суп "другого дня"", – говорить Ніка Білоцерківська.
Як приготувати солянку: рецепт від Ніки Білоцерківської
Інгредієнти на 5-літрову каструлю:
- 1.5 кг телятини
- 300 г копченої грудинки
- по 200 г різних сосисок і ковбасок (три сорти)
- 5 великих солоних огірка
- кілька картоплин (можна без них)
- 1 столова ложка каперсів
- велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 4 середніх помідори
- 1 гострий червоний перець
- банка консервованих у власному соку томатів
- зелень
- сіль, перець
- оливкова олія
Рецепт приготування:
- Ріжемо телятину невеликими шматками і обсмажуємо в каструлі з дрібно порізаною кубиками грудинкою до впевненої рум'яності.
- Потім додаємо цибулю і часник. Обсмажуємо до появи аромату.
- Ріжемо кубиками огірки і помідори.
- Нарізаємо ковбаски і сосиски шматочками однакового розміру.
- Додаємо огірки і тушкуємо близько п'яти хвилин. Потім додаємо помідори і каперси і теж готуємо п'ять хвилин.
- У блендері перетираємо консервовані томати і переливаємо у каструлю. Тушкуємо десять хвилин.
- Потім додаємо ковбаски, нарізану кубиками картоплю і гострий перець. Готуємо ще п'ять хвилин і заливаємо окропом.
- Накриваємо кришкою і залишаємо на невеликому вогні на двадцять хвилин.
- Готову солянку солимо і перчимо. Посипаємо зеленню і даємо ще трохи потомитися.
- Подаємо страву разом зі сметаною і часниковими сухариками.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати грузинський суп харчо. "Сьогодні" також ділилися рецептом бефстроганова зі свинини.