Оселедець під шубою – один з найпопулярніших новорічних салатів. При цьому свято завжди потрапляє на Різдвяний піст. Але це зовсім не означає, що потрібно відмовлятися від улюбленої страви.
Дивіться відео, як приготувати "шубу" у вигляді суші:

Існує вегетаріанська версія цього салату – "море під шубою", в якій рибу замінює морська капуста, а майонез використовується пісний.

Пісна "шуба"
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 61 ккал
Інгредієнти:
- Морська капуста – 1 банка
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Лук – 0,5 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Пісний майонез – до смаку
Спосіб приготування:
- Картопля, буряк і моркву відварити і охолодити.
- Очистити овочі. Цибулю подрібнити, картопля, буряк і моркву натерти.
- Укласти шар з тертої картоплі, але не утрамбовувати його.
- Зверху помістити трохи цибулі і зробити сіточку з соусу.
- З морської капусти злити рідину і викласти наступним шаром.
- Потім зробити шар з моркви і повторити сіточку з майонезу.
- Останній шар – тертий буряк і знову майонез. Поставити в холодильник на деякий час, щоб салат просочився.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .