Головна Сьогодні

Як приготувати салат "Грибна поляна": ТОП-5 рецептів

Прості і смачні рецепти святкового салату "Грибна поляна"

Салат "Грибна поляна" – популярна страва для новорічного столу. Його склад може бути практично будь-яким. Особливість салату полягає в тому, що він викладається шарами і прикрашається маринованими грибами, найчастіше печерицями.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат із креветками:

У будь-якому випадку, салат "Грибна поляна" – страва ситне і дуже святкова. Щоб салат краще тримав форму, його потрібно як слід охолодити перед подачею.

Салат "Грибна поляна" з копченою куркою

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3 годин

Складові:

  • Солоні огірки середнього розміру – 6 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Варена або копчена куряча грудка
  • Майонез – 250 г
  • Кукурудза солодка консервована – 1 банка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Сир (натертий на тертці) – за бажанням
  • Мариновані гриби, цілі – 400 г
  • Картопля варена – 4 шт.

Спосіб приготування:

  1. На дно салатника укладаємо перший шар – мариновані печериці з баночки (викладати ніжками вгору).
  2. Потім другий шар: ріжемо побільше зелені (петрушка, кріп, зелена цибуля), змащуємо майонезом.
  3. Третій шар: яйця тремо на тертці, додаємо майонез.
  4. Четвертий шар: кладемо кукурудзу, змащуємо майонезом.
  5. П'ятий шар: куряче м'ясо дрібно ріжемо, знову додаємо майонез.
  6. Шостий шар: солоні огірочки дрібно ріжемо, змащуємо майонезом.
  7. Сьомий шар: варену картоплю тремо на тертці.
  8. Закриваємо салатник кришкою і ставимо в холодильник, щоб просочився, на 3-4 години.
  9. Перед подачею на стіл накриваємо салатник тарілкою, перевертаємо догори ногами і обережно прибираємо салатник, так щоб салат залишився на тарілці, а шапки грибів будуть зверху.

Салат "Грибна поляна" з опеньками

Фото: Скриншот из видео

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Опеньки, мариновані або солоні – 150 г
  • Картопля – 150 г
  • Куряча грудка – 250 г
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 100 г
  • Зелена цибуля – 30 г

Спосіб приготування:

  1. На дно глибокої салатниці викладайте солоні опеньки. Викладайте їх шапками вниз, готовий салат буде виглядати акуратнішим.
  2. Зверху викладіть порізану зелену цибулю. Промажте зелену цибулю майонезом, а зверху викладіть порізану дрібними кубиками варену картоплю. Промажьте майонезом і цей шар.
  3. Наступним шаром стане дрібно порізана варена куряча грудка. Акуратно промажте шар майонезом, потім викладіть шар натертих варений яєць і знову майонез.
  4. Останнім шаром викладіть дрібно нарізані солоні огірки і намажте їх майонезом. Розрівняйте салат і відправте його в холодильник на 1 годину. Охолоджений салат переверніть на широке блюдо.

Салат "Грибна поляна" з корейською морквою

Фото: Скриншот из видео

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Мариновані печериці – 170 г
  • Корейська морква – 170 г
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Куряче філе – 200 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Майонез – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Кріп, зелена цибуля, листя салату

Спосіб приготування:

  1. У глибоку і рівну форму викласти мариновані печериці шапками вниз. Викладати їх треба щільно один біля одного.
  2. Кріп і зелену цибулю вимити, струсити зайву вологу і дрібно нарізати. Рясно посипати зеленню гриби.
  3. Картоплю відварити "в мундирі", очистити і натерти на середній тертці. Викласти наступним шаром, рівномірно розподіляючи по поверхні.
  4. За смаком посолити, а потім викласти 1-2 ст.л. майонезу і розрівняти.
  5. Викласти корейську моркву. Майонезом змащувати її не потрібно.
  6. Поверх викласти куряче філе. Його необхідно відварити в підсоленій воді, а потім нарізати невеликим кубиком.
  7. Зверху потрусити натертим твердим сиром і змастити майонезом.
  8. Відварити круто яйця, очистити від шкаралупи, натерти на дрібній тертці. Яйця викласти заключним шаром.
  9. Верх змастити майонезом і залишити салат у формі на кілька годин у прохолодному місці, а потім викласти на блюдо.
  10. Верх трошки присипати подрібненим кропом.

Салат "Грибна поляна" з курагою

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3:00

Складові:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Курага – 100 г
  • Сир твердий – 150 г
  • Філе куряче (відварне) – 300 г
  • Яйця курячі (варені) – 3 шт
  • Гриби (мариновані) – 250 г
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • майонез

Спосіб приготування:

  1. На середину плоского блюда викласти вгору ніжками гриби.
  2. Дрібно нарізати зелений лук і кріп і розкласти навколо.
  3. Наступне коло – яєчний жовток. Білок натерти на тертці і розкласти на все блюдо.
  4. Курагу пропарити і нарізати соломкою. Викласти зверху і покрити майонезом.
  5. Куряче філе відварити, нарізати соломкою, зверху викласти мариновану цибулю, покрити майонезом.
  6. Твердий сир натерти на крупній тертці, покрити майонезом.
  7. Зверху накрити блюдом такого ж розміру і перевернути. Верхнє блюдо зняти.
  8. Поставити салат в холод на 2 години і можна подавати до столу.

Салат "Грибна поляна": готуємо вдома

Фото: Pinterest

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Печериці мариновані цілі – 400-450 г
  • Куряче філе відварне (або відварна свинина, яловичина) – 300-350 г
  • Яйця відварні – 3 шт.
  • Картопля, зварена в мундирі – 3 шт.
  • Морква відварна – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 100-150 г
  • Огірки солоні/мариновані/свіжі – 2-3 шт
  • Зелень петрушки – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Листя салату латук – 1 шт.
  • Майонез – 200-250 г
  • Лавровий лист (для варіння м'яса) – 1-2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Насамперед поставити варитися все те, що вимагає варіння, а саме: картоплю, моркву, яйця і куряче філе. При варінні м'яса не забудьте додати лавровий лист, сіль і спеції, тоді м'ясо не буде прісним. Коли все звариться, повністю остудіть продукти.
  2. Підготувати печериці, помістити їх на сито або друшляк, добре промити і обсушити.
  3. Далі треба взяти глибоку ємність (з плоским дном) заввишки приблизно 5-6 сантиметрів. Застелити її харчовою плівкою, щоб потім легше було вийняти салат з ємності. Салат "Грибна поляна" викладається шарами.
  4. По дну миски акуратно розподілити мариновані гриби шапками вниз. З огляду на те, що нижній шар – це буде верх салату, та сама "поляна з грибочками".
  5. Далі потрібно дрібно нарізати зелену цибулю, подрібнити зелень петрушки і викласти наступним шаром на мариновані грибочки.
  6. Зварену картоплю в мундирі очистити і натерти на тертці. Потім рівномірно розкласти натерту картоплю поверх зелені. За смаком посолити, поперчити і змастити шаром майонезу.
  7. Зварені круто яйця натерти на тертці, розкласти рівним шаром. За своїм смаком посолити, поперчити і знову покрити шаром майонезу.
  8. Очистити варену моркву, натерти її на терці й укласти наступним шаром. Далі змастити моркву невеликим шаром майонезу.
  9. Нарізати огірки маленькими скибочками і рівномірно викласти їх поверх шару майонезу.
  10. Наступний шар – куряче м'ясо. Нарізати відварене куряче філе невеликими шматочками і розподілити зверху на огірочки. Куряче м'ясо можна трохи посолити, поперчити і знову змастити шаром майонезу.
  11. Твердий сир натерти на тертці, потім викласти його рівним шаром. Це буде останній нижній шар салату. Рясно змастити його майонезом.
  12. Накрити салат харчовою плівкою і поставити на кілька годин або на ніч в холодильник, щоб він встиг добре просочитися майонезом.
  13. Дістати салат з холодильника, прибрати харчову плівку, замість неї розподілити листя салату латук або будь-якого іншого салату, щоб красиві краї зеленого салату виходили за межі ємності.
  14. Далі перевернути миску із салатом на плоску тарілку так, щоб шар із печериць під плівкою виявився зверху. Звільнити салат від ємності, в якій він формувався, і акуратно прибрати з верхнього шару плівку.

Корисні поради з приготування салату "Грибна поляна"

  • Щоб салат вийшов красивим, обирайте гриби однакового розміру;
  • Із зелені підійдуть: зелена цибуля, кріп і петрушка;
  • Салат "Грибна поляна" можна заправити домашнім майонезом ;
  • М'ясною основою салату можуть бути: відварне, копчене або запечене куряче філе; шинка, ковбаса, відварна яловичина.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крабовий салат з пекінською капустою .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти