I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати пісні котлети: 5 рецептів

Рецепт смачних пісних котлет з овочів і круп

Великий піст розпочався, триватиме він 7 тижнів. Ми продовжуємо ділитися рецептами цікавих пісних страв, який доповнить і урізноманітнить раціон усіх, хто дотримуватиметься посту. Цього разу – це 5 рецептів пісних котлет. Приготувати їх можна з овочів, грибів і круп. Подавайте котлети зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп'яних гарніром, томатним соусом.

У нашому календарі березневих свят шукайте оригінальні ідеї для найкращих подарунків.

Реклама

Котлети з квасолі пісні

Пісні котлети з фасолі
Пісні котлети з фасолі

Інгредієнти

Реклама
  • 1 бляшанка (330 г) квасолі у томатному соусі з грибами і овочами
  • 3-5 ст.л. борошна плюс для панірування
  • 120 г білого хліба
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза)
  • 1 ч. л. зіри
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Квасолю разом із заливкою викласти в блендер.
  2. Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити.
  3. Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати.
  4. Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні.
  5. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
  6. Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом.

Пісні гречані котлети

Пісні гречані котлети
Пісні гречані котлети

Реклама

Інгредієнти

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 250 г грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • 2-3 ст. л. борошна або 1 середня картоплина
  • 1 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
  • Борошно для – обвалювання котлет
  • Олія – ​​для смаження

Спосіб приготування

  1. Закип'ятити дві склянки води. Гречку перебрати, промити і засипати в окріп, додавши 0,5 ч. ложки солі. Після закипання варити на невеликому вогні до повного вбирання води, потім дати каші настоятися під кришкою. Остудити.
  2. Промиті гриби порізати дрібною соломкою і покласти на суху сковорідку без олії.
  3. В процесі нагрівання гриби виділять сік, в якому тушкуватимуться до повного випаровування вологи.
  4. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  5. Після випаровування рідини зсунути гриби до країв сковорідки, налити олію і в центр покласти цибулю. Пасерувати 5 хвилин, додати натерту на крупній тертці моркву і все разом обсмажувати ще 5 хвилин. Потім перемішати з грибами, посолити і поперчити, і смажити все разом до готовності. Остудити.
  6. Змішати гриби і гречку, додати борошно і, за необхідності, трохи води, щоб був в'язкий фарш. Ретельно вимісити фарш рукою (замість борошна можна додати дрібно натерту середню картоплину).
  7. Дати фаршу постояти 15-20 хвилин в холодильнику, щоб у борошні розбухла клейковина. Потім сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у борошні і смажити з двох боків у розігрітій олії до зарум'янення.

Читайте також:

Вівсяні котлети пісні

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці – 1 склянка
  • Окріп – 0,5 склянки
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп
  • Сіль
  • Панірувальні сухарі

Спосіб приготування

  1. Вівсянку залити окропом і залишити на 20-30 хвилин.
  2. Натерти картоплю, дрібно порізати цибулю і зелень, часник вичавити через прес.
  3. Змішати, сформувати котлетки і обваляти їх у сухарях.
  4. Обсмажити на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки.

Пісні капустяні котлети: рецепт

Капустяні котлети
Капустяні котлети

Інгредієнти

  • Капуста – 1 кг
  • Кріп – 1/2 пучка
  • Манка – 75 г
  • Борошно – 75 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Коріандр мелений – 3/4 ч. л.
  • Панірувальна суміш – 100 г
  • Олія – ​​для смаження

Спосіб приготування

  1. На капусті видалити верхнє листя, розрізати качан на чотири частини, вирізати качан. Покласти капусту в каструлю, залити водою і варити після закипання 5 хвилин. Далі капусту викласти в друшляк, дати стекти зайвій рідини.
  2. Пропустити цибулю, капусту і кріп через м'ясорубку. Дати фаршу постояти 5-10 хвилин, потім через дрібне сито злити зайву рідину.
  3. Додати манку, борошно, спеції, перемішати.
  4. Столовою ложкою брати фарш, обвалювати в панірувальний суміші та смажити на добре розігрітій олії з обох боків до рум'яного кольору. Котлети краще робити плоскими.
  5. Готові котлети викласти на паперовий рушник.

Читайте також:

Пісні морквяні котлети

Морквяні котлети
Морквяні котлети

Інгредієнти

  • Морква – 300 г
  • Панірувальні сухарі – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування

  1. Моркву відварити в шкірці.
  2. Почистити, натерти моркву на крупній тертці, додати сіль і перець, панірувальних сухарів стільки, щоб "фарш" почав ліпитися.
  3. Сформувати котлетки, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити до золотистого кольору з обох боків.

Тут знайдете меню по днях тижня на весь Великий піст.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти