Головна Сьогодні

Як зробити дріжджове тісто для піци: базовий рецепт

Рецепт простого тесту для піци

Як відомо, смачна піца виходить тільки з хорошого тіста. Ми поділимося рецептом класичного дріжджового тіста, яке, до речі, підійде не тільки для приготування справжньої італійської піци, але і для хлібних паличок, багетів і навіть хліба.

Дивіться відео, як зробити домашню піцу:

Тісто для піци базове

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 251 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300-400 г борошна (+ трохи для присипання)
  • 10 г дріжджів
  • 1/2 склянки молока
  • 15 г меду
  • Оливкова олія
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно, щоб наситити його киснем.
  2. Залийте дріжджі теплим молоком і додайте мед.
  3. Через хвилин п'ять дріжджі заграють, після чого можна додавати борошно і сіль. Замісити тісто, додаючи потроху воду.
  4. Коли тісто стане ніжним, накрийте його серветкою і залиште в теплому тихому місці на 30-40 хвилин, щоб воно підійшло приблизно в два рази.
  5. Додайте трохи оливкового масла (можна просто змастити маслом руки) і ще раз акуратно вимісити. Таким чином, з тіста вийде частина вуглекислого газу і воно наповнитися повітрям. Після цього знову залиште тісто на деякий час, поки воно не підійде.

Як зробити піцу

Таке тісто універсальне і підійде для піци з будь-якою начинкою. Розтягніть його руками в коло, намажте соусом і розподіліть зверху начинку. Випікайте в гарячій духовці, поки краї піци не підрум'яняться.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . "Сьогодні" також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти