I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

3 рецепти хрусткого і ароматного печива до Горіхового Спасу

Вівсяне печиво з журавлиною, мигдальне печиво або біскоті з сухофруктами – воно швидко готується і сподобається всім без винятку. Для цього всього можна брати волоські горіхи, фундук, мигдаль
Рецепти печива до Горіхового Спасу
Рецепти печива до Горіхового Спасу

Горіховий Спас відзначається щорічно 29 серпня, після Медового Спаса (14 серпня) і Яблучного Спаса (19 серпня). Це свято ще називають Хлібним Спасом. На свято печуть хліб і пироги з борошна нового врожаю, а також готують страви з горіхами. Печиво з горіхами – це дуже вдалий вибір, спекти його нескладно, а сподобається воно всім без винятку. У цьому матеріалі знайдете зріз оптимальних цін на продукти для пікніка.

Біскоті з горіхами і сухофруктами від Лізи Глінської

Біскоті: італійське печиво
Біскоті: італійське печиво

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • Борошно – 425 г
  • Цукор – 225 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль
  • Розпушувач – 7 г
  • Ванільний цукор
  • Цедра одного апельсина
  • Горіхи (фундук, мигдаль, волоський) – 130 г
  • Цукати, сухофрукти – 80 г

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яйця збити вінчиком разом з цукром, доки цукор не розчиниться і маса не посвітлішає.
  2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і в кілька етапів додати до яєчної суміші. Потім додати горіхи і цукати.
  3. Стіл злегка подпиліть борошном, розкачати дві-три ковбаски з тіста, трохи приплюснути їх і помістити на деко з пергаментом.
  4. Випікати за температури 160 градусів 25-30 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
  5. Потім нарізати навскоси завтовшки 1,5-2 сантиметри. Розкласти печиво на решітку і знову відправити в духовку підсушитися за 150 градусів на 15 хвилин. Після чого обов'язково дати охолонути.

Читайте також:

Печиво з журавлиною і горіхами

Горіхове печиво з журавлиною
Горіхове печиво з журавлиною

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 1/2 чайної ложки
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Вівсянка (не розчинної) – 75 г
  • Вершкове масло кімнатної температури – 113 г
  • Коричневий цукор – 75 г
  • Білий цукор – 100 г
  • Яйце – 1 велике
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Сушена журавлина – 75 г
  • Горіхи (пекан або волоські), порізані на шматочки – 50 г
  • Білий шоколад, порізаний шматочками розміром з журавлину – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів. Застелити деко папером для випічки.
  2. У мисці змішати борошно, вівсянку, сіль і розпушувач.
  3. В окремій мисці міксером добре збити масло з цукром. Додати яйце, ванільний екстракт і перемішати.
  4. Додати журавлину, горіхи і шоколад. Добре перемішати.
  5. Скачати кульки з тіста розміром з волоський горіх. Має вийти 30-35 штук.
  6. Покласти на деко і трохи притиснути. Залишити між печивом місце близько 4-5 см.
  7. Випікати 15-18 хвилин, доки краї печива не стануть золотистими.
  8. Дістати деко з духовки і дати охолонути 5 хвилин, щоби печиво затверділо.
  9. Після того, як печиво стане щільнішим, перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

Читайте також:

Печиво з мигдальним пелюстками

Мигдальне печиво
Мигдальне печиво

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 80 г
  • Борошно – 40 г
  • Вершкове масло – 59 г
  • 40 г мигдальних пелюсток + для посипання

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтопити і остудити до кімнатної температури.
  2. Яєчні жовтки розтерти вінчиком разом з цукром, не збиваючи.
  3. Додати до жовтків розтоплене вершкове масло і просіяне борошно.
  4. Всипати мигдальні пелюстки і акуратно вмішати в тісто.
  5. Деко для випічки застелити пергаментним папером, змастити олією.
  6. Викласти тісто двома чайними ложками на папір для випічки. Посипати мигдальними пелюстками.
  7. Випікати в розігрітій до 160 градусів близько 15-20 хвилин.
  8. Дати печиву охолонути 5-10 хвилин на деку, потім перекласти на решітку, щоб воно не відволожилося знизу.

Якщо любите випічку з овочами, то приготуйте пиріжки самоси. Як це зробити – дивіться у відео.

І ще 5 рецептів найрізноманітнішої випічки до Горіхового Спасу знайдете тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти