Крамбл – англійська пиріг з крихти пісочного тіста. Ця страва може послужити і прекрасним сніданком, і десертом.
Ми пропонуємо спекти літній крамбл з нектаринами. Ванільний або м'ятний – вибирайте варіант на свій смак.
Ванільний крамбл з нектаринами
Час приготування:
- 25 хвилин
Калорійність:
- 191 ккал на 100 г
Складові:
- 2 великих нектарина
- 2 ст.л. борошна
- 15 г вершкового масла
- 3 ст.л. цукру
- 1/3 стручка ванілі (тільки зерна) або 1 ч.л. ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Нектарини поріжте і покладіть на дно порційних форм.
- Борошно змішайте з цукром і зернами ванілі або ванільним цукром.
- Додайте холодне вершкове масло. Пальцями розітріть в крихту масло з борошняною сумішшю.
- Посипте нектарини крихтою з тіста.
- Духовку розігрійте до 190 градусів, печіть близько 15 хвилин, поки крихта не стане золотистою.
М'ятний крамбл з нектаринами
Час приготування:
- 25 хвилин
Калорійність:
- 191 ккал на 100 г
Складові:
- 2 великих нектарина
- 2 ст.л. борошна
- 15 г вершкового масла
- 3 ст.л. цукру
- Кілька гілочок м'яти (тільки листя)
Дивіться відео, як запекти яблука з крамблом:
Спосіб приготування:
- Нектарини поріжте і покладіть на дно порційних форм.
- Листя м'яти поріжте і розітріть з цукром.
- Борошно змішайте з м'ятним цукром. Додайте холодне вершкове масло. Пальцями розітріть в крихту масло з борошняною сумішшю.
- Посипте нектарини утвореною крихтою.
- Духовку розігрійте до 190 градусів, печіть близько 15 хвилин, поки крихта не стане золотистою.
Як подавати десерт
Подавати крамбл теплим разом з кулькою ванільного морозива.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового коблеру з імбиром і корицею в духовці.