Головна Сьогодні

П'ять інгредієнтів, які варто додати до салату, щоб він став кориснішим

Ці добавки зроблять страву більш здоровою

Овочеві салати – це відмінний спосіб привести в порядок фігуру. Але щоб вони дійсно принесли користь організму, важливо виконувати кілька простих правил.

Використовуйте оливкову олію

Оливкова олія
Оливкова олія
Фото: freepik.com

Оскільки оливкова олія є мононенасиченим жиром, набрати вагу, вживаючи її, важко. Цей продукт прискорює обмін речовин і збільшує рівень енергії.

Якщо ви хочете схуднути, використовуйте оливкову олію в якості заправки до салатів та інших страв. На ній можна смажити м'ясо, рибу, тушкувати овочі та інші продукти.

Не ігноруйте зелень

Фото: freepik.com

Базилік, петрушка, кінза, шпинат і листовий салат багаті на клітковину, вітаміни, мінерали і фітонутрієнти. Хлорофіл, який надає пряним травам зелений колір, насичує організм киснем, прискорює метаболізм і зміцнює імунітет.

Додавайте білкові продукти

Горох нут містить багато білка
Горох нут містить багато білка
Фото: freepik.com

Сир, яйця, риба, горох нут, тофу або біле куряче м'ясо – всі ці продукти багаті на білок. А білок, або протеїн – будівельний матеріал і джерело живлення для всіх клітин. Він забезпечує тривале відчуття ситості, і вам менше захочеться перекушувати протягом дня.

Використовуйте різні овочі і фрукти

Фрукти і овочі повинні бути різних кольорів
Фрукти і овочі повинні бути різних кольорів
Фото: freepik.com

Свіжі овочі та фрукти дають нам необхідну клітковину і величезну кількість вітамінів. У салатах поєднуйте овочі різних кольорів, щоб отримати максимум переваг для здоров'я – природні пігменти мають різні корисні властивості і доповнюють одне одного.

Відмовтеся від сухариків на користь горіхів і насіння

Включіть в меню горіхи
Включіть в меню горіхи
Фото: Depositphotos

Грінки та сухарики дуже калорійні, а користі від них мало. Тому краще замінити їх на горіхи або насіння.

Горіхи багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти, корисні жири, білок і клітковину, а насіння містить мікроелементи, необхідні для нормальної роботи серця і судин.

Дивіться відео, як готувати і зберігати салати:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами корисних салатів з капусти, а також писали, як приготувати салати з тунцем.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти