У цьому осінньому пирозі вдало поєднуються хрустке пісочне тісто, ніжний заварний крем і соковиті груші.
Ідеально, якщо ви приготуєте цей десерт за день до подачі: в холодильнику він охолоне і стане чарівно смачним.
Тарт з грушею і заварним кремом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 257 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 2 ст. л. з гіркою цукру
- Дрібка солі
- 200-250 г борошна
- 1 яйце
- 2-3 ст. л. молока
Для начинки:
- 3-4 груші
- 2-3 ст. л. з гіркою цукру
- 3 ст. л. води
- Сік 0,5 лимона
Для заварного крему:
- 4 жовтки
- 500 мл молока
- 50 г цукру
- 50 г цукрової пудри
- 50 г борошна
- 1 пакетик ванільного цукру
Дивіться відео, як приготувати грушеве повидло:
Спосіб приготування:
- Приготувати тісто. Масло розтерти з цукром і сіллю. Додати борошно і добре перемішати до отримання дрібної крихти. Додати яйце і молоко, зібрати в кулю. Розподілити тісто по формі (24 см), дно наколоти виделкою і прибрати в холодильник на 30-60 хвилин.
- Зробити начинку. Груші очистити від шкірки і серцевини. Порізати їх на шматочки і полити лимонним соком. У сковорідці нагріти цукор з водою. Коли цукор розчиниться, додати груші і обсмажити по 5-6 хвилин з двох сторін. Остудити.
- Зварити заварний крем. Молоко з цукром довести до кипіння. Жовтки змішати з цукровою пудрою і борошном. Влити молоко до жовтків, добре перемішати. Остудити.
- На тісто викласти крем, на крем викласти груші і злегка втопити їх. Випікати при 180 ºС близько 40 хвилин.
Як подавати десерт
Перед тим як нарізати, пиріг потрібно добре охолодити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кращих заготовок з груші на зиму, а також писали, як приготувати груші в червоному вині.