Айва – прекрасна основа для кулінарних експериментів . З неї роблять варення, желе і пастилу, додають в м'ясні страви. Але мало хто знає, що з цього осіннього фрукта виходять відмінні алкогольні настоянки.
Дивіться відео, як приготувати медове вино:
Для приготування вам знадобиться скляна пляшка або банку відповідного розміру з щільно закривається кришкою.
Айвовий настоянка з прянощами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 2 л горілки, бренді або коньяку
- 2 великих стиглих айви
- 500 г дрібного коричневого цукру
- 1 ч. л. кориці
- 1/2 ч. л. тертого мускатного горіха
- 1 зірочка бадьяна
- 1/2 ч. л. тертого кореня імбиру
Спосіб приготування:
- Айву вимити за допомогою щітки. Натерти на крупній тертці, кісточки можна не видаляти.
- Скласти в ємність натерту айву, засипати цукром, покласти корицю, бадьян, мускат і імбир. Залити все горілкою або іншим міцним алкогольним напоєм.
- Закрити кришкою і акуратно збовтати. Поставити в темне місце для настоювання на 1-2 місяці. Декілька разів на тиждень струшувати сулію з вмістом.
- Після настоювання процідити напій, відфільтрувати його через кавовий фільтр кілька разів. Розлити по пляшках, закрити пробками і дати відстоятися ще кілька днів для того, щоб випав осад, якщо при фільтруванні не вдалося відразу досягти прозорості.
- Після випадання осаду настойку перелити в чисті бутлі, закупорити їх і прибрати на зберігання.
Як пити айвову настоянку
Напій вживають охолодженим з маленьких чарочок або стаканчиків.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити домашнє варення з айви . "Сьогодні" також ділилися рецептом дерунів з айвою і оселедцем .