Головна Сьогодні

Рецепт рулету з телятини з айвою і чорносливом

Готуємо м'ясний рулет в духовці з начинкою

Запечене м'ясо з айвою і чорносливом – незвичайний рецепт для святкового столу. Щоб зберегти телятину соковитою, рулет обертається в тонкі смужки бекону.

Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:

Подавати таку страву можна разом з запеченою картоплею і зеленим салатом, а також будь-якими соусами на ваш вибір.

М'ясний рулет з айвою і чорносливом

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 160 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 900 г телятини, філейний край
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1 столова ложка оцту з хересу
  • 2 зубчики часнику, пропущених через прес
  • Сіль, чорний мелений перець
  • 2 середнього розміру айви
  • Велика жменю чорносливу
  • 200-300 г довгих тонких скибочок сирокопченого бекону

Спосіб приготування:

  1. Пласт м'яса глибоко надрізаємо, але не до кінця. Розкриваємо як книгу. Накриваємо отриманий пласт харчовою плівкою і добре відбиваємо.
  2. Змішуємо оливкову олію, оцет, часник, сіль і перець. Натираємо цією сумішшю відбитий шар м'яса з двох сторін.
  3. Айву очищаємо від шкірки, тремо на крупній тертці. Чорнослив рубаємо на дрібні шматочки і змішуємо з айвою.
  4. На лист фольги викладаємо в ряд щільним шаром скибочки бекону, зверху викладаємо шар м'яса, потім суміш айви і чорносливу по всій площі пласта.
  5. Звертаємо в рулет уздовж смужок бекону, закріплюємо шов в декількох місцях дерев'яними зубочистками, щоб рулет не розпадався, загортаємо в фольгу і печемо при температурі 180 °С близько години. Рулет також можна скріпити кулінарною ниткою, а в бекон увіткнути листочки розмарину.
  6. За 20 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб підрум'янити рулет.

Як зробити чорнослив м'яким

  • Замочіть сухофрукти в теплій воді на 30 хвилин, потім добре промийте.
  • Є ще один спосіб. Чорнослив промийте і викладіть в чашу пароварки. Готуйте на пару 3-4 хвилини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти курку з айвою і яблуками. "Сьогодні" також ділилися рецептом супу з айвою і беконом.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти