Запечене м'ясо з айвою і чорносливом – незвичайний рецепт для святкового столу. Щоб зберегти телятину соковитою, рулет обертається в тонкі смужки бекону.
Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:
Подавати таку страву можна разом з запеченою картоплею і зеленим салатом, а також будь-якими соусами на ваш вибір.
М'ясний рулет з айвою і чорносливом
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 160 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 900 г телятини, філейний край
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1 столова ложка оцту з хересу
- 2 зубчики часнику, пропущених через прес
- Сіль, чорний мелений перець
- 2 середнього розміру айви
- Велика жменю чорносливу
- 200-300 г довгих тонких скибочок сирокопченого бекону
Спосіб приготування:
- Пласт м'яса глибоко надрізаємо, але не до кінця. Розкриваємо як книгу. Накриваємо отриманий пласт харчовою плівкою і добре відбиваємо.
- Змішуємо оливкову олію, оцет, часник, сіль і перець. Натираємо цією сумішшю відбитий шар м'яса з двох сторін.
- Айву очищаємо від шкірки, тремо на крупній тертці. Чорнослив рубаємо на дрібні шматочки і змішуємо з айвою.
- На лист фольги викладаємо в ряд щільним шаром скибочки бекону, зверху викладаємо шар м'яса, потім суміш айви і чорносливу по всій площі пласта.
- Звертаємо в рулет уздовж смужок бекону, закріплюємо шов в декількох місцях дерев'яними зубочистками, щоб рулет не розпадався, загортаємо в фольгу і печемо при температурі 180 °С близько години. Рулет також можна скріпити кулінарною ниткою, а в бекон увіткнути листочки розмарину.
- За 20 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб підрум'янити рулет.
Як зробити чорнослив м'яким
- Замочіть сухофрукти в теплій воді на 30 хвилин, потім добре промийте.
- Є ще один спосіб. Чорнослив промийте і викладіть в чашу пароварки. Готуйте на пару 3-4 хвилини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти курку з айвою і яблуками. "Сьогодні" також ділилися рецептом супу з айвою і беконом.