Домашні вафлі – відмінний десерт, який можна приготувати на вихідних. Юлія Висоцька робить їх шоколадними, з додаванням кокосового масла. Для цього рецепта вам знадобиться спеціальна електрична вафельниця.
Для тіста бажано використовувати темний какао-порошок без цукру – так смак вафель буде збалансованим. За таким же принципом ви можете зробити несолодкі вафлі, якщо замість какао додасте тертий цукіні або моркву і не будете брати цукор.
Шоколадні вафлі з ганашем і морозивом
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 493 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Борошно – 250 г
- Какао-порошок – 70 г
- Цукор – 50 г
- Сода – 1 ч. Л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 300 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Розтоплене кокосове масло – 6 ст. л.
- Шоколадний ганаш – 100 г
- Ванільне морозиво – за смаком
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішати борошно, какао, цукор і соду.
- Туди ж розбити яйця, потім влити молоко і розтоплене кокосове масло, посолити. Перемішати тісто до однорідного стану.
- Добре розігріти вафельницу, влити тісто, посмажити вафлі.
- Готовим вафлям дати трохи охолонути.
На замітку
Юлія Висоцька рекомендує подавати цей десерт з шоколадним ганашем і кулькою вершкового морозива.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні бельгійські вафлі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі . "Сьогодні" також ділилися рецептом смачних вафель на кефірі .