Головна Сьогодні

Як приготувати справжню італійську піцу

Рецепт класичної піци з курячою грудкою, томатами і сиром

Класична італійська піца готується з тонкого дріжджового тіста. У ній обов'язково присутні помідори і сир моцарелла.

Піца, приготовлена за всіма правилами – дійсно особлива. Італійський варіант ні з чим не сплутати. Тісто в ній не може бути гумовим, яке ви жуєте із зусиллям. Воно повинно лише злегка хрустіти.

Як приготувати італійську піцу

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 194 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 1 куряче філе
  • 150 г моцарели
  • 5-8 маслин
  • 2-3 свіжих печериць
  • Паприка
  • Олія оливкова
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г бекону або шинки
  • 1/2 болгарського перцю

Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 250 мл теплої води

Для томатного соусу:

  • 400 г помідорів у власному соку
  • 1-2 ч.л. сушеного базиліка
  • 1 лимон
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як зробити смачну домашню піцу:

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе замаринувати в суміші паприки, часнику, олії і солі. Обсмажити з обох сторін на гарячій сковороді.
  2. У теплій воді розвести сіль, дріжджі і оливкове масло. Борошно просіяти і зробити в центрі лунку. Налити в поглиблення воду з дріжджами і замісити тісто. Накрити його плівкою і дати піднятися в теплі.
  3. Приготувати соус для піци. Подрібнити блендером помідори без шкірки, додати базилік, сіль і перець за смаком, свіжовичавлений сік лимона. Довести до кипіння і готувати протягом 10- 15 хвилин.
  4. Тісто розкачати в коло, викласти на деко, змащене оливковою олією.
  5. Покрити основу соусом, залишаючи бортики. Викласти зверху подрібнений болгарський перець, нарізану курячу грудку, шматочки бекону, нарізані пластинками печериці і розрізані навпіл маслини.
  6. Посипати тертим сиром.
  7. Готувати піцу в духовці при 250º С близько 10-15 хвилин, поки сир не запузирітся.

Яким має бути тісто для піци

  • За консистенцією і складом тісто для піци повинно вийти схожим на тісто для вареників , Тільки трохи м'якше. Його обов'язково потрібно ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
  • Професійні пиццайоло розгортають руками, якщо досвіду не вистачає, можна взяти качалку. Слідкуйте, щоб краю були вище, ніж основна частина, тоді вони не підгорять.
  • Щоб тісто не прилипало до столу, за допомогою спеціальної лопатки для піци підсипати під низ борошно. Одержаний "млинець" повинен бути максимально тонким, без дірок. Найкраще заздалегідь покласти його на деко, на якому ви і будете викладати інгредієнти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . "Сьогодні" також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти