Смачні домашніе вафлі виходять навіть без додавання яєць і вершкового масла. Ми пропонуємо вам простий рецепт бананових вафель з горіхами і медом, які можна приготувати на сніданок.
Дивіться відео, як роблять гонконгські вафлі:
Вафельне тісто має досить рідку консистенцію, тому при змішуванні інгредієнтів найкраще користуватися міксером. А при обсмажуванні важливо не відкривати кришку вафельниці завчасно, інакше вафлі можуть порватися.
Бананові вафлі з горіхами: рецепт без курячих яєць
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Молоко – 400 г
- Вода – 60 г
- Стиглі банани без шкірки – 225 г
- Олія – 50 г
- Кленовий сироп або рідкий мед – 50 г
- Борошно пшеничне – 350 г
- Розпушувач – 6 г
- Сода – 2 г
- Ванілін – 1/4 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Горіхи – 70 г
Спосіб приготування:
- Молоко змішати з водою, олією і кленовим сиропом.
- Банани розім'яти виделкою, додати до молока, перемішати.
- Борошно змішати з сіллю, розпушувачем, содою, ваніліном. Додати до рідини, перемішати виделкою до однорідності.
- Горіхи подрібнити. Додати в тісто. Перемішати виделкою.
- Вафельницю для товстих вафель розігріти. Викладати по 2 ст.л. і випікати до готовності за інструкцією виробника.
Як правильно смажити вафлі
Товсті вафлі готують в спеціальних електричних вафельницях при високій температурі – зазвичай це займає 2-5 хвилин. Вафельницю перед випічкою слід обов'язково змастити маслом за допомогою силіконового пензлика.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучних вафель на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати бельгійські вафлі.