Головна Сьогодні

Бананові вафлі з горіхами: рецепт дієтичного сніданку

Цей рецепт вафель підійде лактовегетаріанцям

Фото: freepik.com

Смачні домашніе вафлі виходять навіть без додавання яєць і вершкового масла. Ми пропонуємо вам простий рецепт бананових вафель з горіхами і медом, які можна приготувати на сніданок.

Дивіться відео, як роблять гонконгські вафлі:

Вафельне тісто має досить рідку консистенцію, тому при змішуванні інгредієнтів найкраще користуватися міксером. А при обсмажуванні важливо не відкривати кришку вафельниці завчасно, інакше вафлі можуть порватися.

Бананові вафлі з горіхами: рецепт без курячих яєць

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Молоко – 400 г
  • Вода – 60 г
  • Стиглі банани без шкірки – 225 г
  • Олія – 50 г
  • Кленовий сироп або рідкий мед – 50 г
  • Борошно пшеничне – 350 г
  • Розпушувач – 6 г
  • Сода – 2 г
  • Ванілін – 1/4 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Горіхи – 70 г

Спосіб приготування:

  1. Молоко змішати з водою, олією і кленовим сиропом.
  2. Банани розім'яти виделкою, додати до молока, перемішати.
  3. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем, содою, ваніліном. Додати до рідини, перемішати виделкою до однорідності.
  4. Горіхи подрібнити. Додати в тісто. Перемішати виделкою.
  5. Вафельницю для товстих вафель розігріти. Викладати по 2 ст.л. і випікати до готовності за інструкцією виробника. 

Як правильно смажити вафлі

Товсті вафлі готують в спеціальних електричних вафельницях при високій температурі – зазвичай це займає 2-5 хвилин. Вафельницю перед випічкою слід обов'язково змастити маслом за допомогою силіконового пензлика.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучних вафель на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати бельгійські вафлі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти