Приготована страва виявилась занадто жирною? Не поспішайте засмучуватися, адже існує кілька простих способів позбавити їжу від зайвого жиру за п'ять хвилин.
Як прибрати жир з рагу або супу
Найпростіший спосіб – дочекатися, поки їжа охолоне. Краплі жиру затверднуть і зберуться зверху, після чого їх можна буде легко прибрати ложкою.
Жирні рагу або суп можна позбавити від зайвого жиру, навіть не охолоджуючи. Просто висипте на поверхню рідини кубики льоду. Коли жир збереться в щільні краплі, зберіть його шумівкою разом із залишками льоду.
Є ще один варіант: загорніть в білу серветку кубик льоду і проведіть їм по поверхні страви. Лід притягне зайвий жир як магніт і надлишок залишиться на серветці.
Як прибрати жир з холодцю
Щоб готовий холодець не був покритий шаром жиру, його потрібно попередньо зняти. Найзручніше це робити широкою плоскою ложкою. Можна, процідивши, перелити бульйон в широкий посуд і винести на холод. Поки будете розбиратися з м'ясом, жир застигне, і його можна буде легко прибрати ложкою.
Дивіться відео, як зробити холодець від Лілії Ребрик:
Як прибрати жир з бульйону
Акуратно вичерпати гарячий жир ложкою, поки в ложці не почне траплятися бульйон. Потім візьміть кілька шарів кухонного паперового рушника і плазом опустіть на поверхню бульйону. Папір просочиться жиром і залишиться плавати зверху. Вийміть його шумівкою і повторіть з новим листком стільки раз, скільки буде потрібно. Тільки переконайтеся, що паперові рушники не ароматизовані.
Як позбавити від зайвого жиру котлети, млинці і деруни
Якщо ви готуєте смажені пиріжки, сирники або котлети, викладайте їх на тарілку, застелену паперовими рушниками. Так вся зайва олія вбереться.
Нагадаємо, раніше ми писали, як легко почистити оселедець . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як відкрити вино без штопора .