Головна Сьогодні

Як відокремити яєчний жовток від білка: три перевірених способи

З білків готують безе, з жовтків – креми і морозиво

Розділити яйця на білки і жовтки – важливий пункт багатьох рецептів. Це завдання хоч і нескладне, але все ж вимагає деякої вправності.

Щоб вдало відокремити яєчний жовток від білка, потрібно вибирати тільки свіжі яйця. У таких яєць жовтки краще тримають форму і не розтікаються. Згодом мембрана, за якою ховається жовток, слабшає і легко рветься. Краплі жовтка можуть потрапити в білок, через що він може стати непридатним для збивання. З дуже свіжими яйцями це навряд чи може статися.

Пропонуємо вивчити різні способи відділення жовтків від білків і вибрати найкращий.

Як відокремити білок від жовтка: класичний спосіб

Фото: Pinterest

Поставте поруч дві чисті і сухі миски. Тримаючи руки над мискою, акуратно надбийте яйце за допомогою ножа і розділіть його на дві половинки.

Дивіться відео з перевіркою популярних кухонних лайфхаків:

Переливайте жовток з однієї половинки шкаралупи в іншу до тих пір, поки весь білок не витече в миску. Коли білка зовсім не залишиться, відправте жовток в іншу ємність.

Як відокремити білок від жовтка пляшкою

Фото: Pinterest

Розбийте яйце і вилийте вміст в миску. Візьміть чисту пластикову пляшку, трохи стисніть її, щоб випустити частину повітря. Тепер піднесіть горлечко впритул до жовтка і плавно відпустіть боки пляшки. Жовток при цьому втягнеться всередину. Залишається тільки видавити його в окрему ємність, злегка стиснувши пляшку.

Як відокремити білок від жовтка голими руками

Фото: Pinterest

Ретельно помийте руки. Розбийте яйце в зігнуту ковшиком долоню і злегка розсуньте пальці. Так білок витече в миску, а жовток залишиться у вас в руці. Схожим чином можна розбивати яйця на шумовку або кухонну лопатку.


Білок і жовток окремо можуть зберігатися в холодильнику протягом трьох днів. Яйця відмінно заморожуються, тому можна упакувати їх в маленькі контейнери і позначити їх кількість – потім вам буде важко згадати, скільки їх було спочатку. У морозильній камері білки будуть залишатися свіжими два місяці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати торт "Павлова" зі збитих білків. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних кремів для торта.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти