Навесні починається сезон молодої картоплі. Вона відрізняється від "старої" більш тонкою шкіркою і зниженим вмістом крохмалю.
Ми розповімо, як смачно приготувати молоду картоплю в мультиварці зі сметаною і зеленню. Її можна подати зі свіжими овочами або маринованими огірками до м'яса або риби.
Молода картопля в мультиварці зі сметаною
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 113 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г картоплі
- 250 мл сметани
- 1 ч.л. вершкового масла
- 150 мл води
- Сіль, мелений перець
- Спеції для картоплі
- Зелень – для подачі
Спосіб приготування:
- Картоплю помити, почистити і розрізати на великі шматки. Залишити в холодній воді на 10 хвилин, потім обсушити на паперовому рушнику.
- Викласти картоплю в чашу мультиварки (нічим не змащувати). Зверху сіллю, перцем і спеціями для картоплі, добре перемішати.
- У глибокій мисці змішати сметану і воду. Збити до однорідної консистенції.
- Отриману суміш влити до картоплі і додати вершкове масло. Картопляні шматочки повинні залишитися вище соусу на 1-2 см.
- Закрити кришку, виставити режим "Тушкування" і готувати 35-50 хвилин, поки бульби не будуть легко протикати виделкою.
- Гаряче блюдо викласти на тарілки, посипати рубаною зеленню.
На замітку
Чим жирніше сметана, тим багатшим буде смак страви.
Дивіться відео, як правильно сортувати картоплю:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати картоплю з салом на мангалі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом картоплі на багатті .