Головна Сьогодні

Як приготувати молоду картоплю в мультиварці зі сметаною

Простий рецепт молодої картоплі

Навесні починається сезон молодої картоплі. Вона відрізняється від "старої" більш тонкою шкіркою і зниженим вмістом крохмалю.

Ми розповімо, як смачно приготувати молоду картоплю в мультиварці зі сметаною і зеленню. Її можна подати зі свіжими овочами або маринованими огірками до м'яса або риби.

Молода картопля в мультиварці зі сметаною

Молода картопля зі сметаною
Молода картопля зі сметаною
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 113 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г картоплі
  • 250 мл сметани
  • 1 ч.л. вершкового масла
  • 150 мл води
  • Сіль, мелений перець
  • Спеції для картоплі
  • Зелень – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, почистити і розрізати на великі шматки. Залишити в холодній воді на 10 хвилин, потім обсушити на паперовому рушнику.
  2. Викласти картоплю в чашу мультиварки (нічим не змащувати). Зверху сіллю, перцем і спеціями для картоплі, добре перемішати.
  3. У глибокій мисці змішати сметану і воду. Збити до однорідної консистенції.
  4. Отриману суміш влити до картоплі і додати вершкове масло. Картопляні шматочки повинні залишитися вище соусу на 1-2 см.
  5. Закрити кришку, виставити режим "Тушкування" і готувати 35-50 хвилин, поки бульби не будуть легко протикати виделкою.
  6. Гаряче блюдо викласти на тарілки, посипати рубаною зеленню.

На замітку

Чим жирніше сметана, тим багатшим буде смак страви.

Дивіться відео, як правильно сортувати картоплю:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати картоплю з салом на мангалі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом картоплі на багатті .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти