I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Капоната – улюблене рагу сицилійців і смачне доповнення до вечері

Вам потрібні сезонні цукіні, баклажани, помідори і ще – зовсім трохи спецій
Овочеве рагу капоната, instagram.com/tsevantanya/
Овочеве рагу капоната, instagram.com/tsevantanya/

У кожній країні і в кожному регіоні є страва, якою місцеві пишаються. Йтиметься про італійську капонату, яку дуже люблять їсти на Сицилії. Про цю страву знають не тільки на острові, а й в інших куточках країни. Капоната стала частиною національної кухні Італії. Дізнаємося трохи історії цього овочевого рагу і запишемо рецепт.

Спочатку була рибною, потім стала вегетаріанською

Реклама

Звісно, рибу можна подати до капонати. Це дозволяється. Є версія, що колись давно це рагу готували з рибою, назва якої – капоне. Так, власне, страва отримала назву. Згодом капоне зникла з улову рибалок, а їсти треба було, тому сицилійці стали готувати капонату вже без неї.

Як подавати капонату

І гарячою, і охолодженою у великій тарілці та обов'язково з грінками і оливковою олією. Бажано, щоб капоната була прикрашена кедровими горіхами.

Реклама

Для приготування капонати потрібно:

  • Баклажан, морква – по 2 шт. ⠀
  • Цукіні – 3 шт. ⠀
  • Перець, стебло селери, цибуля – по 1 шт. ⠀
  • Помідори – 5 шт.
  • Каперси, оливки, м'ята, базилік, орегано – за смаком ⠀
  • Сіль, перець – за смаком ⠀
  • Цукор – 1 ст. л. ⠀
  • Оливкова олія
  • Кедрові горіхи для прикраси

Спосіб приготування ⠀

  1. Овочі, крім помідорів і цибулі, нарізати кубиками. У каструлі розігріти оливкову олію, вона має повністю покривати овочі, і обсмажити по черзі баклажан, моркву, селеру, кабачки і наприкінці – перець.
  2. Викласти на паперові рушники, щоби прибрати зайву олію.
  3. Обсмажити нарізану цибулю і помідори. Додати каперси, всі смажені овочі, оливки, цукор. Посолити, поперчити. Тушкувати до готовності.
  4. Готову капонату приправити орегано, листям м'яти і базиліком. Подавати з грінками.

А грінки до капонати можна подати з тартаром з лосося і полуницею.

Реклама

Тут дізнаєтеся, як готують різото в Італії і його рецепт.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти