У кожній країні і в кожному регіоні є страва, якою місцеві пишаються. Йтиметься про італійську капонату, яку дуже люблять їсти на Сицилії. Про цю страву знають не тільки на острові, а й в інших куточках країни. Капоната стала частиною національної кухні Італії. Дізнаємося трохи історії цього овочевого рагу і запишемо рецепт.
Спочатку була рибною, потім стала вегетаріанською
Звісно, рибу можна подати до капонати. Це дозволяється. Є версія, що колись давно це рагу готували з рибою, назва якої – капоне. Так, власне, страва отримала назву. Згодом капоне зникла з улову рибалок, а їсти треба було, тому сицилійці стали готувати капонату вже без неї.
Як подавати капонату
І гарячою, і охолодженою у великій тарілці та обов'язково з грінками і оливковою олією. Бажано, щоб капоната була прикрашена кедровими горіхами.
Для приготування капонати потрібно:
- Баклажан, морква – по 2 шт. ⠀
- Цукіні – 3 шт. ⠀
- Перець, стебло селери, цибуля – по 1 шт. ⠀
- Помідори – 5 шт.
- Каперси, оливки, м'ята, базилік, орегано – за смаком ⠀
- Сіль, перець – за смаком ⠀
- Цукор – 1 ст. л. ⠀
- Оливкова олія
- Кедрові горіхи для прикраси
Спосіб приготування ⠀
- Овочі, крім помідорів і цибулі, нарізати кубиками. У каструлі розігріти оливкову олію, вона має повністю покривати овочі, і обсмажити по черзі баклажан, моркву, селеру, кабачки і наприкінці – перець.
- Викласти на паперові рушники, щоби прибрати зайву олію.
- Обсмажити нарізану цибулю і помідори. Додати каперси, всі смажені овочі, оливки, цукор. Посолити, поперчити. Тушкувати до готовності.
- Готову капонату приправити орегано, листям м'яти і базиліком. Подавати з грінками.
А грінки до капонати можна подати з тартаром з лосося і полуницею.
Тут дізнаєтеся, як готують різото в Італії і його рецепт.