I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати справжні італійські ньокі. Інструкція

Найкраще вони смакують з класичними соусами Італії

Ньйокі італійські – це, як наші галушки, тільки дуже маленькі. Ні, ні, ніхто не збирається стверджувати, що наші рідні галушки чимось поступаються італійським ньйокі. Справа в тому, що страв подібної рецептури в світі багато. І в Італії це називається – ньйокі. Вони готуються з картоплі й борошна, варяться і обсмажуються на сковороді (за бажанням). Подаються з традиційними італійськими соусами і сирами. До речі, італійську рикоту теж можна приготувати вдома, а не бігти по неї до магазину. Отже, урізноманітнювати домашнє меню і приготуємо ньйокі.

Кілька фактів про ньйокі

Реклама
  • Були винайдені італійськими селянами
  • Готуються з вареної картоплі (картопля в рецептурі переважає над борошном)
  • Чудово гармонують з твердими сирами (пармезан, пекоріно)
  • Потрібна спеціальна дошка з прорізами, за допомогою якої формують ньйокі (якщо такої немає, то на смак страви це не вплине)

Читайте також:

З чим люблять їсти ньйокі в Італії

У кожному регіоні країни є свої смаки. Але найпопулярнішими соусами до ньйоків є томатний і песто. Ньйокі добре поєднуються з м'ясним рагу і рагу з морепродуктами, грибами. Доволі часто страву супроводжує вершковий соус. Причому готують його не на вершках, а на маслі. Для вершкового соусу знадобляться не вершки, а вершкове масло. Його розтоплюють разом з пряними травами, найчастіше, з розмарином.

Реклама

Ньйокі з томатним соусом

Фото: instagram.com/odoardi.food/
Фото: instagram.com/odoardi.food/

Інгредієнти

Реклама
  • Картопля – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 150 г

Для соусу

  • Часник – 2 зубчики
  • Шпинат – 100 г свіжого шпинату або 200 г замороженого
  • Помідори чері – 150 г
  • Оливки – 20 шт. (без кісточки)
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Помити картоплю і відварити в мундирі.
  2. Подрібнити почищену картоплю в блендері, додати сіль.
  3. Додати в пюре яйце і борошно. Гарненько перемішати. Має вийти тісто не дуже густе і не рідке. Розділити тісто на 4 частини і кожну скачати в ковбаску діаметром 1-2 см на присипаній борошном дошці або столі. Нарізати ножем ньйокі.
  4. Зварити ньйокі в окропі, доки не спливуть, відкинути на друшляк.
  5. Для соусу обсмажити на оливковій олії нарізані томати чері, шпинат, оливки, подрібнений часник.
  6. Додати ополоник води, де варилися ньйокі. Посолити і поперчити.
  7. Додати в сковороду з готовим соусом ньйокі та тушкувати 1 хвилину.

Тут читайте рецепт легендарного французького омлету Пуляр.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти