Модний манікюр

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

Як приготувати справжні італійські ньокі. Інструкція

Найкраще вони смакують з класичними соусами Італії

Ньйокі італійські – це, як наші галушки, тільки дуже маленькі. Ні, ні, ніхто не збирається стверджувати, що наші рідні галушки чимось поступаються італійським ньйокі. Справа в тому, що страв подібної рецептури в світі багато. І в Італії це називається – ньйокі. Вони готуються з картоплі й борошна, варяться і обсмажуються на сковороді (за бажанням). Подаються з традиційними італійськими соусами і сирами. До речі, італійську рикоту теж можна приготувати вдома, а не бігти по неї до магазину. Отже, урізноманітнювати домашнє меню і приготуємо ньйокі.

Кілька фактів про ньйокі

  • Були винайдені італійськими селянами
  • Готуються з вареної картоплі (картопля в рецептурі переважає над борошном)
  • Чудово гармонують з твердими сирами (пармезан, пекоріно)
  • Потрібна спеціальна дошка з прорізами, за допомогою якої формують ньйокі (якщо такої немає, то на смак страви це не вплине)
Реклама

Читайте також:

З чим люблять їсти ньйокі в Італії

У кожному регіоні країни є свої смаки. Але найпопулярнішими соусами до ньйоків є томатний і песто. Ньйокі добре поєднуються з м'ясним рагу і рагу з морепродуктами, грибами. Доволі часто страву супроводжує вершковий соус. Причому готують його не на вершках, а на маслі. Для вершкового соусу знадобляться не вершки, а вершкове масло. Його розтоплюють разом з пряними травами, найчастіше, з розмарином.

Реклама

Ньйокі з томатним соусом

Фото: instagram.com/odoardi.food/
Фото: instagram.com/odoardi.food/

Інгредієнти

  • Картопля – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 150 г
Реклама

Для соусу

  • Часник – 2 зубчики
  • Шпинат – 100 г свіжого шпинату або 200 г замороженого
  • Помідори чері – 150 г
  • Оливки – 20 шт. (без кісточки)
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Помити картоплю і відварити в мундирі.
  2. Подрібнити почищену картоплю в блендері, додати сіль.
  3. Додати в пюре яйце і борошно. Гарненько перемішати. Має вийти тісто не дуже густе і не рідке. Розділити тісто на 4 частини і кожну скачати в ковбаску діаметром 1-2 см на присипаній борошном дошці або столі. Нарізати ножем ньйокі.
  4. Зварити ньйокі в окропі, доки не спливуть, відкинути на друшляк.
  5. Для соусу обсмажити на оливковій олії нарізані томати чері, шпинат, оливки, подрібнений часник.
  6. Додати ополоник води, де варилися ньйокі. Посолити і поперчити.
  7. Додати в сковороду з готовим соусом ньйокі та тушкувати 1 хвилину.

Тут читайте рецепт легендарного французького омлету Пуляр.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти