I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

5 страв, які обожнюють в Італії і стануть вашими коронними

Приготуйте соковиті фрикадельки польпете і ніжний десерт семіфредо

Італійська кухня для нас – це насамперед піца, паста, пармезан, тірамісу. Ми всі добре знаємося на цій їжі, навіть прекрасно знаємо, який хліб люблять їсти в цій країні. Але кухня Італії зберігає в собі ще безліч страв, які менш "розкручені" серед туристів, але не менш смачні та гідні нашої уваги. Наприклад, соковиті фрикадельки польпете і ніжний вершковий десерт семіфредо.

Польпете

Реклама
Фото: польпете

Інгредієнти

  • Картопляне пюре – 720 г
  • Курячий фарш – 400 г
  • Білий хліб – 100 г
  • Молоко – за смаком
  • Пармезан – 10 г
  • Цибуля ріпчаста – 10 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Оливкова олія – 25 мл
  • Чебрець – 5 г
  • Перець чилі – 3 г
  • Часник – 5 г
  • Базилік – 10 г
  • Петрушка – 10 г.
  • Орегано – 10 г
  • Помідори – 500 г
  • Кінза – 10 г
  • Олія – за смаком
  • Перець чорний мелений, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Курячий фарш змішати з хлібом, розмоченим у молоці, пасерованою цибулею і тертим сиром, добре збити суміш руками, посолити і поперчити за смаком. Дати готовому фаршу відпочити в холодильнику кілька годин.
  2. Приготувати картопляне пюре.
  3. Приготувати сальсу. Обсмажити дрібно посічену зелень і спеції, додати м'яті томати. Тушкувати до консистенції однорідного соусу.
  4. Сформувати кульки з охолодженого фаршу. Перед подачею кульки кинути в киплячу олію на 2 хвилини, щоб вони зарум'янилися. Потім викласти польпете в сотейник із соусом і проварити в ньому 3-4 хвилини.
  5. При подачі викласти картопляне пюре на тарілку, зверху викласти польпете разом з томатним соусом. Потерти зверху трохи сиру.

Читайте також:

Реклама

Конкільйоні із сиром і шпинатом

Фото: instagram.com/natalie__lyon/

Інгредієнти

  • Конкільйоні – 20 шт.
  • Шпинат свіжий – 150 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир м'який – 200 г
  • Пармезан – 50 г
  • Томатний соус – 400 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Конкільйоні відварити в підсоленій воді до напівготовності. Злити воду, остудити.
  2. Часник очистити, видавити через прес. Шпинат помити, просушити.
  3. Обсмажити на сковороді шпинат з часником на вершковому маслі 3 хвилини. Остудити до кімнатної температури.
  4. Змішати яйце, м'який сир, пармезан і шпинат, сіль, перець. Пробити блендером до однорідності. Наповнити черепашки.
  5. Томатний соус викласти на дно форми для запікання. В один шар викласти наповнені конкільйоні.
  6. Духовку розігріти до 200 градусів. Форму накрити фольгою. Запікати 25-30 хвилин.
  7. Зняти фольгу і ще 10-15 хвилин запекти. Посипати тертим пармезаном.

Панцанела

Фото: instagram.com/elena_danileiko/

Інгредієнти

  • Помідори – 3 шт.
  • Чіабата
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Винний оцет (білий і червоний) – 2 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 2-3 ст. л.
  • Свіжий базилік
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Помідори нарізати кубиками, посолити і дати стекти.
  2. Чіабату порвати руками, змішати з оливковою олією.
  3. Підсушити в духовці 15 хвилин за 180 градусів.
  4. У сік з томатів додати подрібнений часник і шалот, гірчицю, оцет. Добре перемішати. Додати оливкову олію, сіль і перець.
  5. Змішати помідори, сухарі та соус. Посипати свіжим базиліком. Дати постояти 15 хвилин, щоб сухарі просочилися. За бажанням можна додати анчоуси або оливки. ⠀

Капоната

Фото: instagram.com/tsevantanya/

Інгредієнти

  • Баклажан, морква – по 2 шт.
  • Цукіні – 3 шт. ⠀
  • Перець, стебло селери – по 1 шт. ⠀
  • Томати – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Каперси, оливки, базилік, орегано, сіль, перець – за смаком ⠀
  • Винний оцет – 1 ч. л. ⠀
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Овочі, крім томатів і цибулі, нарізати кубиками. У каструлі розігріти оливкову олію, воно має повністю покривати овочі.
  2. Обсмажити по черзі баклажан, моркву, селеру, кабачки і наприкінці – перець. Викласти на паперові рушники і дати піти зайвій олії.
  3. Обсмажити нарізану цибулю і помідори. Протушкувати на середньому вогні, додати каперси, всі смажені овочі, чорні оливки, цукор і оцет (за смаком), посолити, поперчити.
  4. Готову капонату приправити орегано, листям м'яти і базиліком.
  5. Подавати з грінками.

Семіфредо

Фото: instagram.com/__shemyakina__/

Іінгредієнти

  • Вершки 33% – 500 мл
  • Цукор – 90 г
  • Вода – 90 мл
  • Жовтки – 4 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • Гіркий шоколад
  • Свіжа малина

Спосіб приготування

  1. У сотейнику довести цукор і воду до 121 градуса. Жовтки збити міксером до білого.
  2. Продовжуючи збивати, повільно влити сироп. Додати ванільний екстракт. Продовжувати збивати масу 5-10 хвилин. Окремо збити вершки до твердих піків. Одну третю частину вершків вмішати в сироп.
  3. Суміш акуратно вмішати до вершків. Перекласти частину семіфредо в форму.
  4. Зверху розподілити малину і шоколадну стружку. Потім знову сімефредо і так в кілька шарів.
  5. Поставити в морозилку мінімум на 3 години.

Тут дізнаєтеся, як готувати різото за порадами шеф-кухаря.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти