Хумус – це холодна закуска з відвареного або консервованого гороху нут, кунжутної пасти, оливкового масла і лимонного соку.
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:
Інгредієнти хумусу містять триптофан, 5-гідроксітріптофана і серотонін, які допоможуть вам розслабитися і заснути. Кілька столових ложок – все, що потрібно.
Хумус: рецепт класичний
Час приготування:
- 2.5 години
Калорійність:
- 166 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Сирий нут (турецький горох) – 300 г
- Соус тхина (на основі кунжуту) – 3-4 ст. л.
- Кедрові горішки – 50 г
- Лимон – 1 шт.
- Оливкова олія, зіра, сіль, паприка – за смаком
Спосіб приготування:
- Нут замочуємо в підсоленій воді на ніч, як звичайний горох.
- На наступний день в цій же воді варимо його протягом 2-2,5 годин.
- Коли нут звариться, охолоджуємо, кладемо в блендер, додаємо масло, воду, в якій варилася нут (приблизно 100 г), подсаливаем, видавлюємо сік лимона, кладемо спеції і збиваємо до однорідної маси, яка повинна вийти консистенції сметани середньої густоти. Густоту можна регулювати за допомогою оливкового масла: чим більше його налити, тим рідшим вийде хумус.
Як подавати хумус
Викладаємо закуску на тарілку, посипаємо паприкою, прикрашаємо кедровими горішками і подаємо. З хумусом також можна подати підсмажену цибулю або гриби.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякового хумус . "Сьогодні" також писали, як приготувати діп з баклажанів за рецептом Джеймі Олівера .