Апельсиновий кекс з курагою – відмінна випічка для сімейного чаювання. Він простий у приготуванні, дуже смачний і ароматний.
Після випічки ви можете посипати кекс просіяною цукровою пудрою з ваніллю, прикрасити листочками м'яти і смужками цедри.
Апельсиновий кекс з курагою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 337 ккал на 100 г
Складові:
- 180 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 ст.л. апельсинового соку
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 250 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 120 мл молока
- 120 г кураги
Спосіб приготування:
- Вершкове масло збити з цукром до кремоподібної консистенції.
- Додати яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Покласти апельсинову цедру, влити сік і збити ще раз.
- Всипати половину просіяного з сіллю і розпушувачем борошна. Перемішати.
- Влити молоко, перемішати. Додати решту борошна і замісити тісто.
- Дрібно нарізати курагу і покласти в тісто. Перемішати.
- Покласти в дві змащені маслом або застелені пергаментом форми 18х9 см.
- Відправляємо в попередньо розігріту до 180 ° С духовку і випікати до сухого сірника, близько 35 хвилин.
Корисна порада
Ви можете приготувати такий кекс з мандариновим або лимонним соком.
Дивіться відео, як спекти пиріг з апельсинами і морквою:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом корисного бананового кексу з сухофруктами . Ми також писали, як спекти мармуровий кекс від Олексія Суханова .