Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. Протягом цього періоду церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Рибу можна їсти лише в деякі дні.
Пісні котлети з кольорової капусти з вівсянкою – відмінне самостійне блюдо. Вони смачні, корисні і містять зовсім мало калорій.
Пісні котлети з цвітної капусти
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 163 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г цвітної капусти
- 50 г цибулі
- 1/4 склянки вівсяних пластівців
- 1 ст.л. борошна
- 1 шматочок лимона
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія
- Сіль
- Прянощі
Спосіб приготування:
- Цвітну капусту розділити на суцвіття. Викласти в підсолену киплячу воду з додаванням часточки лимона на п'ять хвилин.
- Вівсянку запарити гарячою водою на 10 хвилин. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
- Після того, як кольорова капуста відварити і охолола, її потрібно дрібно нарізати.
- У миску додати цвітну капусту, готову запарену вівсянку, нарізану цибулю, борошно, сіль, спеції і перемішати фарш.
- Сформувати з фаршу котлетки, обваляти в панірувальних сухарях і смажити на олії на середньому вогні по дві хвилини з кожного боку.
З чим подавати котлети
Вівсяні котлети можна доповнити свіжими овочами і будь-якими пісними соусами на ваш смак.
Дивіться відео, як приготувати пісну лазанью від Володимира Остапчука:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичної запіканки з цвітною капустою від Аніти Луценко. "Сьогодні" також писали, як зробити вегетаріанські котлети з цвітної капусти .