Фалафель – популярна східна закуска . Це смажені у фритюрі кульки з подрібненого нуту або інших бобових, приправлені прянощами.
Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з розмарином:

Класичний рецепт фалафель можна зробити кориснішим, якщо приготувати кульки з нуту в духовці.

Фалафель в духовці: пп рецепт
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 395 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 склянки відвареного або консервованого нуту
- 1/2 червоної цибулини
- Пучок петрушки
- Пучок кінзи
- Сік 1/4 лимона
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч.л. меленої кумина
- 1/2 ч.л. меленої куркуми
- 1/2 ч.л. солодкої паприки
- 1/2 ч.л. часникового порошку
- 1/4 ч.л. чорного перцю
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти перемолоти в блендері до однорідної маси. Якщо маса здасться занадто густою, можна додати в неї трохи холодної води.
- Змоченими у воді руками сформувати кульки і викласти їх на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин, потім перевернути і готувати ще 10 хвилин.
Як подавати фалафель
Фалафель можна помістити в розрізану піту разом з салатом зі свіжих овочів.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякового хумус . "Сьогодні" також писали, як приготувати діп з баклажанів за рецептом Джеймі Олівера .