Віденський сирник – це ніжний і повітряний сирний десерт, який чимось нагадує чізкейк без тіста . На відміну від класичного Львівського сирника , він покривається не шоколадною глазур'ю, а сметанним кремом. А замість родзинок в сирну масу додається дрібно натерта лимонна цедра.
Готовий десерт можна прикрасити свіжими літніми ягодами: полуницею, малиною, чорницею або ожиною.
Віденський сирник
Час приготування:
- 2 години + час на охолодження
Калорійність:
- 225 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг сиру
- 100 г вершкового масла
- 190 г цукру
- Ванільний цукор
- 5 курячих яєць
- 25 г крохмалю
- Цедра одного лимона
Для прикрас:
- 250 г жирної сметани від 30%
- 30 г цукрової пудри
- Ванілін
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Спосіб приготування:
- Дно форми діаметром 20 см застелити пергаментним папером.
- У миску покласти сир і перебити блендером. Також сир можна перетерти через сито.
- В іншу миску покласти розм'якшене вершкове масло, додати цукор і ванільний цукор. Все збити блендером до однорідної маси. потім по одному ввести курячі яйця, після кожного додавання все ретельно збити міксером. Потім частинами ввести сир, постійно перемішуючи масу.
- У готову суміш ввести крохмаль і збивати ще трохи міксером. Потім додати лимонну цедру, перемішати і вилити тісто у форму.
- Відправити в духовку, розігріту до 160 ºС і випікати протягом 60 хвилин.
- Потім духовку вимкнути, злегка прочинити її і залишити сирник в духовці ще на 30 хвилин. Потім акуратно дістати його з форми і перекласти на тарілку.
- Готовий сирник прибрати в холодильник на 6-8 годин.
- У сметану додати цукрову пудру і ванілін. Все збити міксером. Крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити приготовлений десерт, а потім подати до столу.
Корисна порада
Якщо вам не вдалося знайти достатньо жирну сметану, додайте в крем пакетик згущувача для вершків.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.