Стрітстайл в Нью-Йорку

Головніші кольори весни-2022

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Як зробити Віденський сирник: рецепт повітряного домашнього десерту

Віденський сирник готується з сиру і покривається сметанним кремом

Віденський сирник – це ніжний і повітряний сирний десерт, який чимось нагадує чізкейк без тіста . На відміну від класичного Львівського сирника , він покривається не шоколадною глазур'ю, а сметанним кремом. А замість родзинок в сирну масу додається дрібно натерта лимонна цедра.

Готовий десерт можна прикрасити свіжими літніми ягодами: полуницею, малиною, чорницею або ожиною.

Реклама

Віденський сирник

Віденський сирник
Віденський сирник / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години + час на охолодження
Реклама

Калорійність:

  • 225 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 190 г цукру
  • Ванільний цукор
  • 5 курячих яєць
  • 25 г крохмалю
  • Цедра одного лимона

Читайте також:

Реклама

Для прикрас:

  • 250 г жирної сметани від 30%
  • 30 г цукрової пудри
  • Ванілін

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Спосіб приготування:

  1. Дно форми діаметром 20 см застелити пергаментним папером.
  2. У миску покласти сир і перебити блендером. Також сир можна перетерти через сито.
  3. В іншу миску покласти розм'якшене вершкове масло, додати цукор і ванільний цукор. Все збити блендером до однорідної маси. потім по одному ввести курячі яйця, після кожного додавання все ретельно збити міксером. Потім частинами ввести сир, постійно перемішуючи масу.
  4. У готову суміш ввести крохмаль і збивати ще трохи міксером. Потім додати лимонну цедру, перемішати і вилити тісто у форму.
  5. Відправити в духовку, розігріту до 160 ºС і випікати протягом 60 хвилин.
  6. Потім духовку вимкнути, злегка прочинити її і залишити сирник в духовці ще на 30 хвилин. Потім акуратно дістати його з форми і перекласти на тарілку.
  7. Готовий сирник прибрати в холодильник на 6-8 годин.
  8. У сметану додати цукрову пудру і ванілін. Все збити міксером. Крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити приготовлений десерт, а потім подати до столу.

Корисна порада

Якщо вам не вдалося знайти достатньо жирну сметану, додайте в крем пакетик згущувача для вершків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Сольник зірки
TVORCHI
17 вересня / 19:00
5 головних концертів вересня
Принц Гаррі та Меган Маркл на обкладинці Time
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
13 - 19 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Похід до басейну за 10 тис. гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Скільки коштує подорож у Лондон
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти