I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити Віденський сирник: рецепт повітряного домашнього десерту

Віденський сирник готується з сиру і покривається сметанним кремом

Віденський сирник – це ніжний і повітряний сирний десерт, який чимось нагадує чізкейк без тіста . На відміну від класичного Львівського сирника , він покривається не шоколадною глазур'ю, а сметанним кремом. А замість родзинок в сирну масу додається дрібно натерта лимонна цедра.

Готовий десерт можна прикрасити свіжими літніми ягодами: полуницею, малиною, чорницею або ожиною.

Реклама

Віденський сирник

Віденський сирник
Віденський сирник

Час приготування:

Реклама
  • 2 години + час на охолодження

Калорійність:

  • 225 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 190 г цукру
  • Ванільний цукор
  • 5 курячих яєць
  • 25 г крохмалю
  • Цедра одного лимона

Читайте також:

Реклама

Для прикрас:

  • 250 г жирної сметани від 30%
  • 30 г цукрової пудри
  • Ванілін

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Спосіб приготування:

  1. Дно форми діаметром 20 см застелити пергаментним папером.
  2. У миску покласти сир і перебити блендером. Також сир можна перетерти через сито.
  3. В іншу миску покласти розм'якшене вершкове масло, додати цукор і ванільний цукор. Все збити блендером до однорідної маси. потім по одному ввести курячі яйця, після кожного додавання все ретельно збити міксером. Потім частинами ввести сир, постійно перемішуючи масу.
  4. У готову суміш ввести крохмаль і збивати ще трохи міксером. Потім додати лимонну цедру, перемішати і вилити тісто у форму.
  5. Відправити в духовку, розігріту до 160 ºС і випікати протягом 60 хвилин.
  6. Потім духовку вимкнути, злегка прочинити її і залишити сирник в духовці ще на 30 хвилин. Потім акуратно дістати його з форми і перекласти на тарілку.
  7. Готовий сирник прибрати в холодильник на 6-8 годин.
  8. У сметану додати цукрову пудру і ванілін. Все збити міксером. Крем перекласти в кондитерський мішок і прикрасити приготовлений десерт, а потім подати до столу.

Корисна порада

Якщо вам не вдалося знайти достатньо жирну сметану, додайте в крем пакетик згущувача для вершків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти