Класичний Львівський сирник готують з протертого сиру в духовці і покривають шоколадною глазур'ю. Це дуже смачний десерт, який можна робити і на свята, і в будні.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:
Всі інгредієнти для сирника повинні бути кімнатної температури. Продукти розраховані на форму діаметром 26-28 см.
Львівський сирник: класичний рецепт
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 258 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Жирний сир – 1 кг
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 250 г
- Білки – 5 шт.
- Жовтки – 5 шт.
- Картопляний крохмаль – 50 г
- Манна крупа – 50 г
- Сухофрукти
Для глазурі:
- Чорний шоколад – 200 г
- Вершки 22% -30% – 100 г
- Вершкове масло – 30 г
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно подрібнити сир за допомогою м'ясорубки.
- Вершкове масло збити з цукром до пишності. Не припиняючи збивати, ввести по одному жовтки. Потім додати сир невеликими порціями.
- Змішати крохмаль і манну крупу, додати в загальну масу. Якщо використовуєте сухофрукти, їх потрібно додати на цій стадії.
- Яєчні білки збити з дрібкою солі до твердих піків. Дуже акуратно, невеликими порціями ввести їх в основну масу.
- Духовку розігріти до 170 °С, форму застелити пергаментним папером.
- Випікати 10 хвилин, потім знизити температуру до 150 ° С і готувати 1-1.5 години.
- Остудити в формі, з виключеною духовкою і відкритими дверцятами. Поставити на ніч в холодильник.
- Шоколад розтопити, вершки трохи прогріти. Додати вершки в шоколад, перемішати, потім додати вершкове масло.
- Покрити охолоджений сирник глазур'ю.
Корисна порада
Сухофрукти для додаткового аромату можна залити на ніч коньяком або ромом. Крім шоколаду, десерт можна прикрасити збитими вершками і шоколадними цукерками
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашній торт "Спартак". "Сьогодні" також ділилися рецептом "Наполеона" із заварним кремом .