Якщо ви шукаєте ідею смачного сніданку (або десерту), обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Тонкі млинці на молоці з солодкими начинками – що може бути краще? Вибирайте топінг на свій смак і приступайте до приготування.
Щоб зробити млинці безглютеновими, візьміть вівсяне або мигдалеве борошно. Для веганского варіанту замініть яйце насінням льону і використовуйте вівсяне або мигдальне молоко.
Тонкі млинці на молоці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 154 ккал на 100 г
Складові:
- 1 стакан пшеничної муки
- 2 великих яйця
- 3/4 склянки незбираного молока
- 2 столові ложки цукрового піску
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1/2 чайної ложки солі
- 3 столові ложки вершкового масла, розтопленого
Варіанти начинки:
- Подрібнена полуниця
- Лимонний курд
- Нарізані банани і мелена кориця
- Збиті вершки зі свіжими ягодами
- Нутелла
Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:
Спосіб приготування:
- У блендері змішайте борошно, яйця, молоко, 1/2 склянки води, цукор, ваніль, сіль, масло і збивайте в пульсуючому режимі протягом приблизно 1 хвилини. Поставте рідке тісто в холодильник на 20 хвилин або на ніч.
- Розігрійте млинцеву сковороду, змащену маслом. Налийте приблизно 1/4 чашки рідкого тіста в центр сковороди і покрутіть з боку в бік, щоб розподілити його. Готуйте протягом 20-30 секунд, обережно переверніть млинець за допомогою лопатки і готуйте ще 10 секунд.
- Зніміть млинець і покладіть на тарілку. Повторіть з рештою тіста.
- Наповніть млинці начинкою на свій смак і акуратно згорніть. Посипте цукровою пудрою і подавайте.
Як приготувати "лляне яйце"
Вам буде потрібно одна столова ложка дрібно меленого лляного насіння і 2.5 ложки води. Розмішайте і дайте загуснути протягом 5 хвилин. Це кількість суміші замінює в рецепті одне яйце.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати млинці, які не забруднивши гору посуду . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом смачних бананових оладок .