Сезон полуниці триває з травня по червень. Якщо ви встигли поїсти свіжих ягід або навіть приготувати полуничне варення , обов'язково спробуйте незвичайні рецепти з полуницею з нашої добірки.
Літня ягода прекрасно себе "почуває" в холодному іспанському супі гаспачо, вишуканому салаті з курячої грудки і в ніжному сирному суфле.
Гаспачо з полуницею
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 3 великих солодких помідори
- 1 невеликий солодкий червоний перець
- 5 ягід полуниці
- 1 середній огірок (без шкірки)
- 1/3 склянки в'ялених томатів в маслі
- Сік 1/2 лимона
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. ложки червоного перцю
- Щіпка кайенского перцю
- 1/2 ч. ложки солі
- Листочки базиліка для прикраси і аромату
Спосіб приготування:
- Помити і порізати овочі. З огірка зрізати шкірку.
- Відправити в блендер всі інгредієнти, не забувши про в'ялені томати, сік половинки лимона і спеції.
- Змішати все в блендері до однорідної консистенції.
- Розлити гаспачо по тарілках, прикрасивши листком базиліка.
Дивіться відео, як зробити піцету з полуницею:
Салат з полуницею, куркою і сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 5-6 ягід полуниці
- 1 пучок руколи
- 1 куряче філе
- 100 г брі або камамберу
- Сіль, перець – за смаком
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1/2 ст.л. винного оцту
- Сіль, мелена суміш перців – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, натерти сіллю і меленим перцем, залишити на 15 хвилин.
- Запікати філе з двох сторін на грилі до золотистого кольору.
- Камамбер або брі готувати на грилі протягом 2-3 хвилин.
- Полуницю і салат помити і обсушити.
- Полуницю нарізати тонкими скибочками, руколу порвати руками.
- На руколу з полуницею викласти шматочки курки і камамберу.
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Сирне суфле з полуницею і желатином
Час приготування:
- 10-15 хвилин + час на застигання
Складові:
- 125 г сиру 5% -ної жирності
- 100 г полуниці
- 50 г цукру
- 150 г вершків
- 7 г желатину
- 10 г води
Спосіб приготування:
- Заздалегідь розпустити в теплій воді желатин, трохи прогріти.
- Сир протерти через сито, додати збиту в блендері полуницю, цукор. Все протерти, додати вершки.
- Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою розпущений у воді желатин.
- Помістити суміш у форму, дати охолонути протягом 3-4 годин.
- Прикрасити сирне суфле нарізаною полуницею при подачі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного мусу з білим шоколадом від Юлії Висоцької. Крім цього, ми писали, як зробити смузі-боул з полуницею і бананом .