Вафельний торт – десерт, який вимагає мінімум часу і сил. В його основі – готові вафельні коржі, які продаються на кожному кроці.
Згущене молоко в рецепті можна замінити сметаною з цукром або збитими вершками – це і простіше, і не так небезпечно для фігури.
Вафельний торт з чорницею і згущеним молоком
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 406 ккал на 100 г
Складові:
- 6-7 вафельних коржа
- 1 банка вареного згущеного молока
- 700-800 г чорниці або лохини
Спосіб приготування:
- Щедро змастити вафлі згущеним молоком.
- Зверху, намагаючись не пом'яти, помістити ягоди і скласти коржі один на одного у вигляді торта. Згущене молоко, намазане на коржі, зіграє роль клею і не дасть ягодам розкотитися.
- Верхній корж краще залишити порожнім, оскільки торт доведеться, придавивши пресом, витримати кілька годин у холодильнику.
На замітку
- Для начинки пасуватиме й смородина, а також будь-яка інша дрібна ягода без кісточок;
- Приготувати варене згущене молоко можна самостійно. Для цього згущене молоко прямо в банці (відкривати її не потрібно) опустити в каструльку з водою і варити приблизно години три. Перш ніж відкрити банку, дати їй як слід охолонути;
- Готовий десерт можна прикрасити ягодами, листочками м'яти і присипати цукровою пудрою.
Дивіться відео, як зробити вафлі без цукру:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучних вафель на кефірі. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати бельгійські вафлі.