Класичний зефір готують з яблучного пюре, збитих білків і агар-агару. Ми пропонуємо спростити рецепт і зробити схожий десерт з цукрового сиропу і желатину.
Щоб приготувати кольоровий зефір, потрібно відкласти частину готової повітряної маси і додати до неї кілька крапель харчового барвника. Потім знову збити до отримання однорідного відтінку.
Зефір з желатину і цукру
Час приготування:
- 1 година + час для застигання
Калорійність:
- 258 ккал на 100 г
Складові:
- 220 г цукру
- 280 мл води
- 20 г лимонного соку
- 10 г желатину
- Рослинна олія – для змащування
Спосіб приготування:
- Желатин розвести в 60 мл води, розмішати до розчинення грудочок і залишити набухати.
- Форму злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою і змастити олією.
- У каструлю з товстим дном насипати цукор, влити 220 мл води і лимонний сік. Поставити на середній вогонь і, помішуючи, почекати, поки повністю розчиниться цукор.
- На водяну баню поставити набряклий желатин і варити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Потім зняти з вогню.
- Тонкою цівкою влити сироп в желатин, одночасно збиваючи суміш міксером на середніх оборотах. Потім збільшити обороти до максимуму і збити до отримання щільної повітряної маси.
- Злегка остудити суміш, за допомогою великого кондитерського мішка сформувати зефір.
- Залишити сушитися на 5 годин і прибрати на ніч у холодильник до повного застигання.
- Готовий зефір акуратно від'єднати від харчової плівки.
Корисні поради
- Щоб на зефір утворилася щільна кірочка, його потрібно підсушити при кімнатній температурі протягом доби;
- За бажанням можна скріпити половинки зефіру між собою і посипати цукровою пудрою;
- Готовий десерт можна зберігати в паперовому пакеті при кімнатній температурі не більше тижня.
Дивіться відео, як вибрати якісний зефір:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно смажити маршмеллоу на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити зефір з кавуна.