Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як зробити повітряний зефір на желатині

Зефір на желатині – смачний десерт, який можна приготувати на своїй кухні

Класичний зефір готують з яблучного пюре, збитих білків і агар-агару. Ми пропонуємо спростити рецепт і зробити схожий десерт з цукрового сиропу і желатину.

Щоб приготувати кольоровий зефір, потрібно відкласти частину готової повітряної маси і додати до неї кілька крапель харчового барвника. Потім знову збити до отримання однорідного відтінку.

Зефір з желатину і цукру

Складні та цікаві Близнюки – зефір з кокосовою стружкою
Складні та цікаві Близнюки – зефір з кокосовою стружкою / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година + час для застигання

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 220 г цукру
  • 280 мл води
  • 20 г лимонного соку
  • 10 г желатину
  • Рослинна олія – для змащування

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Желатин розвести в 60 мл води, розмішати до розчинення грудочок і залишити набухати.
  2. Форму злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою і змастити олією.
  3. У каструлю з товстим дном насипати цукор, влити 220 мл води і лимонний сік. Поставити на середній вогонь і, помішуючи, почекати, поки повністю розчиниться цукор.
  4. На водяну баню поставити набряклий желатин і варити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Потім зняти з вогню.
  5. Тонкою цівкою влити сироп в желатин, одночасно збиваючи суміш міксером на середніх оборотах. Потім збільшити обороти до максимуму і збити до отримання щільної повітряної маси.
  6. Злегка остудити суміш, за допомогою великого кондитерського мішка сформувати зефір.
  7. Залишити сушитися на 5 годин і прибрати на ніч у холодильник до повного застигання.
  8. Готовий зефір акуратно від'єднати від харчової плівки.

Корисні поради

  • Щоб на зефір утворилася щільна кірочка, його потрібно підсушити при кімнатній температурі протягом доби;
  • За бажанням можна скріпити половинки зефіру між собою і посипати цукровою пудрою;
  • Готовий десерт можна зберігати в паперовому пакеті при кімнатній температурі не більше тижня.

Дивіться відео, як вибрати якісний зефір:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно смажити маршмеллоу на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити зефір з кавуна.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти