I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити повітряний зефір на желатині

Зефір на желатині – смачний десерт, який можна приготувати на своїй кухні

Класичний зефір готують з яблучного пюре, збитих білків і агар-агару. Ми пропонуємо спростити рецепт і зробити схожий десерт з цукрового сиропу і желатину.

Щоб приготувати кольоровий зефір, потрібно відкласти частину готової повітряної маси і додати до неї кілька крапель харчового барвника. Потім знову збити до отримання однорідного відтінку.

Реклама

Зефір з желатину і цукру

Простий рецепт домашнього зефіру
Простий рецепт домашнього зефіру

Час приготування:

Реклама
  • 1 година + час для застигання

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 220 г цукру
  • 280 мл води
  • 20 г лимонного соку
  • 10 г желатину
  • Рослинна олія – для змащування

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Желатин розвести в 60 мл води, розмішати до розчинення грудочок і залишити набухати.
  2. Форму злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою і змастити олією.
  3. У каструлю з товстим дном насипати цукор, влити 220 мл води і лимонний сік. Поставити на середній вогонь і, помішуючи, почекати, поки повністю розчиниться цукор.
  4. На водяну баню поставити набряклий желатин і варити 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Потім зняти з вогню.
  5. Тонкою цівкою влити сироп в желатин, одночасно збиваючи суміш міксером на середніх оборотах. Потім збільшити обороти до максимуму і збити до отримання щільної повітряної маси.
  6. Злегка остудити суміш, за допомогою великого кондитерського мішка сформувати зефір.
  7. Залишити сушитися на 5 годин і прибрати на ніч у холодильник до повного застигання.
  8. Готовий зефір акуратно від'єднати від харчової плівки.

Корисні поради

  • Щоб на зефір утворилася щільна кірочка, його потрібно підсушити при кімнатній температурі протягом доби;
  • За бажанням можна скріпити половинки зефіру між собою і посипати цукровою пудрою;
  • Готовий десерт можна зберігати в паперовому пакеті при кімнатній температурі не більше тижня.

Дивіться відео, як вибрати якісний зефір:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно смажити маршмеллоу на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити зефір з кавуна.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти