Головна Сьогодні

Як зробити ткемалі зі слив на зиму: класичний рецепт

Ткемалі – це дуже смачний соус зі слив на зиму

Соус ткемалі – справжня візитна картка Грузії. Його подають до м'ясних і рибних страв, птиці, овочів і картоплі, макаронів і хліба.

Червоний соус ткемалі варять з червоної і жовтої сливи, зелений – з додаванням терну. Останній солодше, червоний – більш кислий і пікантний.

Ткемалі з сливи: рецепт класичний

Грузинський соус із слив на зиму
Грузинський соус із слив на зиму
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 65 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 кг ткемалі (незрілих плодів аличі або слив)
  • 1 невелика головка часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок омбало (м'яти болотної) або 1 гілочка меліси
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. готової суміші уцхо-сунелі
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Покладіть аличу або сливи в каструлю і залийте відфільтрованою холодною водою так, щоб вона покрила плоди. Варіть аличу до тих пір, поки вона не розвариться. Масу, що остигла, протріть через друшляк, відокремте кісточки і шкірку.
  2. М'якоть з соком продовжуйте варити до отримання густої маси. Під час варіння додайте подрібнену зелень кропу, кінзи, омбало, потовчений з сіллю часник, уцхо-сунелі і коріандр.
  3. Готовий соус розлийте по банках і зберігайте в холодильнику. Або розкладіть в стерилізовані банки і закрийте кришками.

Корисна порада

До м'ясної або рибної страви соус ткемалі подають з дрібно порізаною свіжою зеленню петрушки і кропу. Зелень подається окремо і додається до смаку. Якщо сливу замінити помідорами, вийде зовсім інший грузинський соус – сацебелі.

Дивіться відео з рецептом приготування ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних домашніх соусів на зиму.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти