I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати варення з сливи: ТОП-5 рецептів на зиму

Найкращі рецепти сливового варення на зиму з фото

Варення зі сливи на зиму можна готувати різними способами: варити плоди цілком, різати їх на шматочки або подрібнювати в пюре блендером, готувати на плиті і запікати в духовці. До сливового варення часто додають мелену корицю, ваніль, цедру і навіть чорний гіркий шоколад.

Варення зі сливи без кісточок на зиму

Сливове варення
Сливове варення

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 500-700 г цукру
  • 1/2 – 1 ч.л. меленої кориці

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою погружного блендера, засипати цукром і додати корицю, перемішати. Дати постояти при кімнатній температурі, щоб цукор розчинився.
  2. Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати варення в металеву каструльку з широким дном і варити, час від часу помішуючи, поки джем не загусне і не почне злегка прилипати до стінок.
  3. Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в стерилізовані банки. Повторити з сливовою масою, що залишилася. Закатати і зберігати в сухому прохолодному місці.

Варення зі сливи: рецепт з шоколадом

Сливове варення з шоколадом
Сливове варення з шоколадом

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г стиглих слив без кісточок
  • 250-350 г цукру
  • 100 г води
  • 50 г гіркого шоколаду

Дивіться відео, як приготувати і законсервувати сливовий соус на зиму:

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоб зробити консистенцію варення одноріднішою.
  2. Приготувати сироп. Налити в каструлю воду, додати цукровий пісок і довести все до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи протягом 20 хвилин.
  4. Через зазначений час відправити до слив в сиропі шоколад, поламаний на дольки. Продовжувати варити ще 10 хвилин, помішуючи.
  5. Коли сливове варення з шоколадом буде готово, розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками і укутати в рушники або плед. Коли банки з заготовками охолонуть, прибрати їх до комори.

Сливове варення з цілих плодів в духовці

Варення з цілих слив
Варення з цілих слив

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг слив "Угорка" без кісточок
  • 1/2 кг цукру
  • 1 паличка кориці
  • 2 зірочки анісу (бадьяна)
  • 2 ч.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Видалити кісточки зі слив і помістити половинки фруктів в глибоку форму.
  2. Засипати цукром, додати бадьян і паличку кориці. Дати постояти 1-2 години, щоб почав виділятися сік.
  3. Розігріти духовку на 150 С. Поставити форму і, зрідка помішуючи, томити фрукти 1,5 години, поки не загусне сироп.
  4. Перекласти сливове варення в стерилізовані банки і закатати.

Варення зі слив класичне

Сливове варення класичне
Сливове варення класичне

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг слив сорту "Угорка"
  • 1 кг цукру
  • 1/2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Сливи перебрати і добре помити. Видалити кісточки, половинки нарізати часточками.
  2. Засипати цукром, додати воду, перемішати і залишити на ніч, щоб слива пустила сік.
  3. Потім поставити варитися на середній вогонь, помішуючи і знімаючи піну, протягом 35-40 хвилин. Готовність перевіряється по краплині сиропу на тарілці – вона не повинна розтектися.
  4. Сливове варення розкласти по стерилізованих банках до самого верху і закатати.

Варення зі сливи на зиму з корицею і апельсином

Варення з слив з цедрою і корицею
Варення з слив з цедрою і корицею

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 3 склянки цукру
  • 1 апельсин
  • 1/2 палички кориці

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, видалити кісточки.
  2. Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
  3. За допомогою гострого ножа зняти з апельсина цедру, зрізуючи її смужками.
  4. Як тільки слива пустить сік, додати в неї цедру і корицю.
  5. Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
  6. Прибрати цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованих банках. Закатати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею та сливами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти