Варення зі сливи на зиму можна готувати різними способами: варити плоди цілком, різати їх на шматочки або подрібнювати в пюре блендером, готувати на плиті і запікати в духовці. До сливового варення часто додають мелену корицю, ваніль, цедру і навіть чорний гіркий шоколад.
Варення зі сливи без кісточок на зиму
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 1 кг слив
- 500-700 г цукру
- 1/2 – 1 ч.л. меленої кориці
Спосіб приготування:
- Сливи помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою погружного блендера, засипати цукром і додати корицю, перемішати. Дати постояти при кімнатній температурі, щоб цукор розчинився.
- Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати варення в металеву каструльку з широким дном і варити, час від часу помішуючи, поки джем не загусне і не почне злегка прилипати до стінок.
- Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в стерилізовані банки. Повторити з сливовою масою, що залишилася. Закатати і зберігати в сухому прохолодному місці.
Варення зі сливи: рецепт з шоколадом
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 500 г стиглих слив без кісточок
- 250-350 г цукру
- 100 г води
- 50 г гіркого шоколаду
Дивіться відео, як приготувати і законсервувати сливовий соус на зиму:
Спосіб приготування:
- Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоб зробити консистенцію варення одноріднішою.
- Приготувати сироп. Налити в каструлю воду, додати цукровий пісок і довести все до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
- Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи протягом 20 хвилин.
- Через зазначений час відправити до слив в сиропі шоколад, поламаний на дольки. Продовжувати варити ще 10 хвилин, помішуючи.
- Коли сливове варення з шоколадом буде готово, розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками і укутати в рушники або плед. Коли банки з заготовками охолонуть, прибрати їх до комори.
Сливове варення з цілих плодів в духовці
Час приготування:
- понад 3 години
Інгредієнти:
- 1 кг слив "Угорка" без кісточок
- 1/2 кг цукру
- 1 паличка кориці
- 2 зірочки анісу (бадьяна)
- 2 ч.л. лимонного соку
Спосіб приготування:
- Видалити кісточки зі слив і помістити половинки фруктів в глибоку форму.
- Засипати цукром, додати бадьян і паличку кориці. Дати постояти 1-2 години, щоб почав виділятися сік.
- Розігріти духовку на 150 С. Поставити форму і, зрідка помішуючи, томити фрукти 1,5 години, поки не загусне сироп.
- Перекласти сливове варення в стерилізовані банки і закатати.
Варення зі слив класичне
Час приготування:
- понад 3 години
Інгредієнти:
- 1 кг слив сорту "Угорка"
- 1 кг цукру
- 1/2 склянки води
Спосіб приготування:
- Сливи перебрати і добре помити. Видалити кісточки, половинки нарізати часточками.
- Засипати цукром, додати воду, перемішати і залишити на ніч, щоб слива пустила сік.
- Потім поставити варитися на середній вогонь, помішуючи і знімаючи піну, протягом 35-40 хвилин. Готовність перевіряється по краплині сиропу на тарілці – вона не повинна розтектися.
- Сливове варення розкласти по стерилізованих банках до самого верху і закатати.
Варення зі сливи на зиму з корицею і апельсином
Час приготування:
- понад 3 години
Інгредієнти:
- 1 кг слив
- 3 склянки цукру
- 1 апельсин
- 1/2 палички кориці
Спосіб приготування:
- Сливи помити, видалити кісточки.
- Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
- За допомогою гострого ножа зняти з апельсина цедру, зрізуючи її смужками.
- Як тільки слива пустить сік, додати в неї цедру і корицю.
- Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
- Прибрати цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованих банках. Закатати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею та сливами.