Сливовий пиріг з газети The New York Times – один з найпопулярніших рецептів випічки в світі. Видання публікувало рецепт сливового торта від Маріан Буррос кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо.
"Щоб протистояти очікуваним протестам, – писала пані Буррос кілька років по тому, – рецепт був надрукований більшим шрифтом, ніж зазвичай, з пунктирною лінією навколо нього, щоб було зручніше робити вирізку". Але це не допомогло, і редакцію просто завалили гнівними листами.
Рецепт 1983 року містив 1 чашку цукру, а 1989-го його кількість зменшили до 3/4 чашки. Нижче ми наведемо обидва варіанти.
Сливовий пиріг з газети The New York Times
Час приготування:
- 1 година 10 хвилин
Калорійність:
- 372 ккал на 100 г
Складові:
- 3/4 – 1 чашка цукру
- 1/2 чашки несолоного вершкового масла, розм'якшеного
- 1 чашка просіяного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- Щіпка солі (за бажанням)
- 2 яйця
- 24 половинки слив без кісточок
- Цукор, лимонний сік і кориця – для посипання
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 180 ºC.
- Збийте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збийте.
- Викладіть тісто в роз'ємну форму діаметром 23-26 см. Покладіть половинки сливи шкіркою вгору на тісто.
- Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, в залежності від солодості фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою меленої кориці.
- Випікайте близько 1 години. Дістаньте і остудіть; поставте пиріг в холодильник або заморозьте за бажанням. Або остудіть до теплого і подавайте просто так чи зі збитими вершками.
Корисна порада
Щоб заморозити пиріг, загорніть його в два шари фольги, помістіть в поліетиленовий пакет і закрийте. Перед подачею необхідно розморозити пиріг і розігріти його при 150 ºC.
Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею і сливами.