I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Домашні соуси на зиму: ТОП-5 рецептів заготовок

Готуємо соуси на зиму в домашніх умовах

Приготувати домашній соус на зиму доволі просто, але він буде смачнішим і більш натуральним, ніж ті, що продаються в магазинах.

Щоб зробити соус в домашніх умовах, вам знадобляться стиглі і смачні овочі, а також спеції і пряні трави. У нашій добірці ви знайдете рецепти кетчупа, сацебелі, ткемалі, песто і соусу з болгарського перцю на зиму.

Реклама

Простий кетчуп на зиму

Домашній кетчуп на зиму
Домашній кетчуп на зиму

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама
  • 5 кг стиглих помідорів
  • 400 г цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 1 ст. оцту
  • 2 великі цибулини
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 0,5 ч. л. гвоздики
  • 1 ч.л. червоного меленого перцю
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Помідори помийте, наріжте і пропустіть через м'ясорубку або соковижималку.
  2. Перелийте томатний сік в каструлю, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть 3 години, помішуючи дерев'яною ложкою.
  3. Через 3 години додайте цукор, сіль, оцет, спеції і цибулю, пропущену через м'ясорубку. Перемішайте і варіть ще 3 години, час від часу помішуючи.
  4. Перелийте кетчуп в стерилізовані банки і закатайте.

Соус сацебелі на зиму

Соус сацебелі з гострим перцем
Соус сацебелі з гострим перцем

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1 головка часнику
  • 3 шт. червоного солодкого перцю
  • 2-3 шт. гострого перцю
  • 1 ч.л. уцхо-сунелі
  • 1 ст.л. коріандру
  • 1 ч.л. сухої м'яти
  • 1/2 пучка фіолетового базиліка
  • 1/2 пучка кінзи
  • 1 ст.л. солі
  • Близько 1 ст.л. цукру

Дивіться відео, як приготувати смачні соуси до м'яса:

Спосіб приготування:

  1. Часник очистити, у помідорів видалити плодоніжки, перці очистити від насіння.
  2. Нарізати всі овочі, скласти в блендер і подрібнити. Якщо немає блендера, овочі можна пропустити через м'ясорубку.
  3. Зелень дрібно порізати.
  4. Отриману масу викласти в каструлю з товстим дном, довести до кипіння, уварювати, помішуючи, на невеликому вогні, до консистенції сметани.
  5. За 5 хвилин до готовності додати товчені спеції, сіль і цукор.
  6. Розлити по стерилізованим банкам, зверху налити трохи олії, закрити герметично кришками.
  7. Зберігати соус сацебелі в прохолодному місці.

Песто з базиліка на зиму за рецептом Тетяни Литвинової

Соус песто на зиму
Соус песто на зиму

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 200 г листя базиліка
  • 45 мл оливкової олії
  • 50 г пармезану
  • 40 г кедрових горіхів
  • 1 очищений зубчик часнику
  • 1 ч.л. солі

Спосіб приготування:

  1. Листя базиліка помити і обсушити. Тетяна Литвинова не використовує стебла – в них багато вологи, яка розшаровує соус.
  2. Всі інгредієнти добре збити в чаші блендера.
  3. Потім перелити в пластикові ємності по 50 мл, закрити кришками і заморозити.

Соус ткемалі на зиму

Домашній ткемалі зі слив
Домашній ткемалі зі слив

Час приготування:

  • 2-3 години

Складові:

  • 2 кг кислих слив або аличі
  • 1 невелика головка часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок омбало або 1 гілочка меліси
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. готової суміші уцхо-сунелі
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Покласти сливи в каструлю і залити чистою холодною водою так, щоб вона покрила плоди.
  2. Варити сливи до тих пір, поки вони не розваряться. Остудити, протерти через друшляк, відокремити кісточки і шкірку.
  3. М'якоть з соком продовжувати варити до отримання густої маси. Під час варіння додати подрібнену зелень кропу, кінзи, омбало, потовчений з сіллю часник, уцхо-сунелі і коріандр.
  4. Готовий соус розлити по банках і зберігати в холодильнику (при бажанні приготований за цим рецептом соус можна розкласти в стерилізовані банки і закатати кришками. Вийде заготовка на зиму).

Соус з болгарського перцю на зиму

Соус з перцю і помідорів на зиму
Соус з перцю і помідорів на зиму

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 4 болгарських перці
  • 3 помідори
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1,5 столової ложки 9% -ного оцту
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • Мелений коріандр і мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нарізати овочі і пропустити їх через м'ясорубку, встановивши решітку з великими отворами.
  2. Викласти овочеву масу в каструлю з товстим дном, додати цукор і сіль. Довести до кипіння, накрити каструлю кришкою і варити на середньому вогні близько 25-30 хвилин, поки маса не змінить колір.
  3. Додати спеції і оцет. На цьому етапі також можна додати інші компоненти за смаком, наприклад, подрібнений часник.
  4. Проварити 1 хвилину і розлити соус по стерилізованих банках. Герметично закупорити, дати охолонути і прибрати на зберігання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які соуси потрібно зберігати в холодильнику .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти